изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПлевен. Полицаи отказаха 100 евро подкуп. На 22 септември в 22.30 часа на първокласен път автоконтрольори от РУ -Долни Дъбник подали сигнал със стоп палка на лек автомобил "Опел”. Водачът не спрял и продължил напред. Нарушителят бил последван от полицейската патрулка и на около 200 метра бил спрян. При извършената проверка било установено, че зад волана е 29-годишен мъж от с. Крушовица.

Той карал без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По време на съставянето на акта за административно нарушение 29-годишният предложил на полицаите две банкноти по 50 евро. Катаджиите отказали да вземат парите и докладвали в прокуратурата. Срещу нарушителя е образувано незабавно производство за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Той е задържан за 72 часа и е приведен в следствения арест. Началникът на полицията в Долни Дъбник направил предложение до директора на ОДМВР–Плевен за награждаване на неподкупните полицаи с благодарност и три дни допълнителен отпуск. Това е вторият случай през този месец, когато служители на реда от същото управление отказват подкуп. На 16 септември патрул на полицията от РУ– Долни Дъбник отказа 20 лева при проверка на лек автомобил “ВАЗ” в с.Садовец. Колата била управлявана от 34 – годишен мъж от Угърчин, Ловешко. Шофьорът дал на проверяващите банкнотата. Катаджиите отказали да вземат парите и докладвали за случая на прокурор. Срещу 34 годишния е образувано досъдебно производство за предлагане на подкуп на длъжностно лице. И при този случай полицаите бяха наградени с благодарност и три дни допълнителен отпуск.
Непосредствено след извършено престъпление е заловена група от шестима мъже. На 23 септември в ранния следобед в землището на с. Бреница те направили опит да откраднат 150 метра тръби от метален тръбопровод. Нанесените щети са в процес на изясняване. След проведените бързи оперативно издирвателни действия криминалистите от Кнежа задържали в близост престъпната бригада – 42-годишен от Луковит, 47- годишен от Варна, 45- годишен от с.Търнак, 40-годишен, 47- годишен и 45-годишен, и тримата от с.Лазарово. Полицейска проверка изяснила, че двама от тях са осъждани за кражби. От местопроизшествието били иззети багер "Ню холанд",  микробус “Форд Транзит” и три кислородни бутилки, две битови бутилки за пропан бутан, три ацетиленови горелки, две лопати и дървена стълба. Уведомена е прокуратурата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195 ал.1 т.2 и 4 от НК. Работата продължава разследващ полицай от Кнежа. 

София. На 21 септември в Седмо РУ се оплакал столичанин, че му е извършена кражба на 400 лева от нощен бар в жк.”Студентски град”. След бързи действия на криминалистите са задържани извършителите на деянието – А.И./24г./ и В.А./26г./, и двамата от Перник. Образувано е досъдебно производство. В кражба е обвинен и 30-годишният К.А. от гр.Нови Искър, който задигнал чантата на студентка в СУ “Св. Климент Охридски” с лични вещи, мобилен телефон и документи. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Материалите са предадени на Софийска районна прокуратура.
На 19 септември към 1 часа след полунощ, на бул.“Никола Петков” полицейски патрул се опитал чрез звуков и светлинен сигнал да спре за проверка лек автомобил “Ситроен”. Водачът не се подчинил и увеличил скоростта, опитвайки се да избяга. След кратко преследване в кв.”Княжево” бил задържан К.Б./21г./, осъждан, който управлявал колата. При извършения му обиск в Шесто РУ у него е намерено пликче с бяло прахообразно вещество, за което експертизата показала, че е амфетамин. К.Б. е задържан за 24 часа и привлечен като обвиняем по чл.354А от НК. Наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.

Благоевград. Благоевградски полицаи задържаха телефонен измамник. Вчера в районното управление сигнализирал мъж, че неизвестен се опитва да го заблуди по телефона и да го измами с 16 000 лева. Незабавно била сформирана оперативна група, която на уговореното място в центъра задържала З.Г./28 г./. Той ще остане в ареста за 24 часа. Работата по  случая продължава.
Криминалисти от Гоце Делчев задържаха дилър на марихуана. При извършена проверка в дома му вчера полицаите открили 144 найлонови пакетчета с тегло 260 грама и пакет с 220 грама сухи съцветия – марихуана. Г.К./28 г./ е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Нови количества канабис иззеха полицаи от Петрич. В землището н с.Струмешница антимафиотите откриха нива с 43 кг канабис, а в местността “Юрото” – 280 кг. Образувани са полицейски дознания.
Служители от сектор ”Икономическа полиция” приключили проверка срещу Н.С./35 г./от Симитли. В хода й било установено, че мъжът противозаконно присвоил два екскаватора /подемни машини/, собственост на белгийско дружество. Машините му били предоставени, за да бъдат изпробвани преди евентуалната им покупка. По-късно 35-годишният мъж отказал да заплати цената им - 100 000 лв. Материалите са изпратени в районната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 2086 от НК.

Пловдив. Полицаи от Второ РУ установили извършителя на кражба от автобус, пътуващ по линията София-Истанбул. По първоначални данни на 22 септември около 22.30 часа 16-годишен млъдеж от Велинград, известен на полицията, влязъл в автобуса. Той бил паркиран на автогара “Юг” за престой и взел дамската чанта на 40-годишна софиянка със 100 евро, 300 лева, 100 турски лири и лични документи.
69-годишна жена от Раковски била измамена с 2800 лева. На 20 септември две непознати жени позвънили на вратата в дома й на ул.”Перник” и след кратък разговор я убедили, че над сина й, който бил в чужбина, тегне черна магия. Жената пуснала “гадателките” в къщата си, за да развалят тежката прокоба. “Окултистките” накарали пенсионерката да извади всичките си пари, сложили ги в кърпа, завързали ги, казали тайнствени заклинания и ловко изпълнили магически движения. После врачките обяснили, че вързопчето не трябва да се отворя близо 4 часа. В противен случай, тъмните сили няма да бъдат прогонени. В продължение на няколко часа възрастната жена съвестно изпълнила препоръките на двете измамници и не се отделила от кърпата. По-късно обаче я развързала и намерила вътре хартии.

Стара Загора. Вчера около 8.20 часа в землището на с.Хрищени служители на група “Пътен контрол” при районното управление спрели за проверка джип “Гранд Витара”, управляван от Т.Д./37 г./ от Стара Загора. В купето на автомобила полицаите забелязали множество топчета меден проводник. При последвалия оглед в колата били намерени и иззети около 590 кг гол проводник за въздушна линия за ниско напрежение, клещи за рязане на арматура, комплект скоби за крака за изкачване по стълб и обезопасителен колан. Образувано е досъдебно производство. 

Бургас. Вчера полицаи от Пето РУ-Бургас извършили проверка по сигнал на жилище в комплекс “Меден Рудник”. В момент на пласиране на наркотични вещества били задържани три жени - Д.Й./50 г./ , Е.Ч /20 г./, и двете от Бургас, Ж.С./24 г./ от Камено и 23-годишният М.Т. от Бургас. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището, наето от Д.Й. били иззети 12 полиетиленови пакетчета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество - хероин и 9 полиетиленови пакетчета, съдържащи суха тревна маса - канабис. Тя е задържана с полицейска мярка за срок от 24 часа. Полицаите извършили проверка и на частен дом в комплекс “Меден Рудник”, обитаван от Й.К./29 г./ и К.П./21 г./, и двамата от Бургас, където били иззети 177 полиетиленови пакетчета с хероин. Двамата младежи са задържани за 24 часа. Работата по случаите продължава.

Пазарджик. 15-годишен младеж бе задържан от собственика на кола, която се опитвал да открадне. Снощи около 22 часа в Ракитово младежът от Смолян направил опит противозаконно да отнеме лек автомобил „Фолксваген Голф”. Той обаче бил засечен от 32-годишният собственик, който го задържал и съобщил за случилото се в местния полицейски участък. На мястото пристигнал автопатрул, който отвел тийнейджъра в ареста. Срещу непълнолетния е образувано бързо полицейско производство.

Ямбол. Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси откриха вчера служители от сектор “Противодействие на организираната и тежката престъпност” при проверка в частен дом в с.Ханово, община Тунджа. С протокол за доброволно предаване били иззети пушка с една цев, пистолет “Берета”, калибър 6,35 мм, револвер с неустановена марка и калибър, 10 бойни патрона 9Х18 мм и части за пистолет “Макаров”. Срещу собственика, 54-годишен мъж от селото, е образувано досъдебно производство за незаконно притежаване и съхраняване на оръжия и боеприпаси. Работата по случая продължава.

Кърджали. За стрелба с газов пистолет в центъра на Кърджали в РУ на МВР вчера в 12,30 часа е задържан М.Ш./53 г./. Мъжът се скарал с дъщеря си, пред която настоявал да се прибере в дома им. Жената обаче се качила в такси и тогава разяреният родител стрелял два пъти в посока на лекия автомобил. Материалите по случая ще бъдат внесени в прокуратурата по Указа за борба с дребното хулиганство.
Шестима са санкционирани по Указа за борба с дребното хулиганство с решение на Районния съд в Кърджали. На двама от младежите, обръщали бетонни кошчета в центъра на областния град, са наложени административни наказания задържане в поделенията на МВР за срок от 2 денонощия, а на третия участник в групата – глоба в размер на 200 лв. Две жени, участвали в скандал и сбиване на площад “Хаджи Димитър” в Кърджали, трябва да платят глоби по 100 лв., а 18-годишният, предизвикал свадата, ще бъде задържан за 2 денонощия в поделенията на МВР.

Монтана. Взривно устройство избухна пред вратата на частен дом в града. Жертви и пострадали няма. Тази сутрин в 2.36 часа в дежурната част на областната дирекция от тел.112 бил получен сигнал за избухване на самоделно взривно устройство. Устройството било поставено пред входната врата на апартамента на 54-годишния В.Р. Вследствие на взрива са причинени значителни материални щети на съседните апартаменти, автомобили, паркирани пред блока и жилищни сгради в близост. Районът е обезопасен, местопроизшествието е запазено от служители на РУ-Монтана. Уведомена е дежурната част на ДОТО-МВР. Работа по случая продължават служители от сектор “Противодействие на организираната и тежка престъпност” в ОДМВР Монтана.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди