изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:53 EEST
Зрелищен арест на Качика напомни за Самоковеца    
Ред и сигурност
Разследван за убийството на Косьо Самоковеца е бил задържан в Сливен за изнудване.


Антимафиоти и служители на Специализираното тактическо звено за бързи действия на Областната дирекция на МВР са задържали вчера по обяд 30-годишния Васил Качиков-Качика и негов съучастник - А.Б., на 21 г., известен на полицията. Те изнудвали местен жител и отправяли закани и заплахи към него и семейството му, съобщиха от МВР. Причината била, че Качика "му отпуснал в заем” парични суми, след което възникнал спор за размера на главницата и лихвата. 
Антимафиотите извършили проверки в жилищата на задържаните. Иззети са “Мерцедес Е 280” и веществени доказателства.
Името на Васил Иванов нашумя покрай разстрела на Константин Димитров-Самоковеца в Холандия в края на 2003 година. Според показанията на холандеца Ервин Врекер, осъден на 15 години затвор за убийството му, Качика бил физическият извършител на престъплението. През 2004 г. той бе докаран под конвой от Ница, Франция, където пребивавал с чужди документи за самоличност. Две години по-късно сливналията бе осъден, но за склоняване към проституция на две момичета. Присъдата бе 7 години, но той излежа само 4 и бе освободен предсрочно за добро поведение.
Междувременно на Качика бе повдигнато и обвинение за убийството на сливенския сутеньор Тодор Минов-Цигането, но бе оправдан.
Сега на Качиков и съучастника му са повдигнати обвинения за изнудване, представляващо опасен рецидив и вече им е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа, съобщи днес говорителят на прокуратурата в Сливен Виолета Калайджиева, предаде БТА. Ще бъде поискан и постоянен арест. dir.bg
 


Сходни връзки

Зрелищен арест на Качика напомни за Самоковеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди