изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:16 EET
"СКИПТЪР" ООД ПУСНА НОВ РЕНТГЕН    
НовиниВече не е необходимо добруджанци да пътуват до Варна за рентгенова снимка на зъби

"Скиптър" ООД изпълнява 25-годишен договор с община град Добрич за концесия на бившата Стоматологична поликлиника в Добрич. Вече е факт изпълнението на първите ангажименти по договора и инвестиционната програма. Закупен е нов рентген. Приключила е дълга процедура от около пет месеца по закупуване на апаратура и изграждане и оборудване на помещението. То попада под контрола на Агенцията за ядрено регулиране. След направеното замерване от РИОКОЗ за йонизиращите лъчения в помещенията и сградата не са открити отклонения от стандартите. В рентгеновото помещение са монтирани машини, марка Simens от най-ново поколение. Техниката е нова и с гаранционно обслужване. Едната машина е Sirona с възможност за дигитален формат на снимките. Другата е ортопантомограф на Simens и е предназначена за панорамни снимки. Тя дава възможност за заснемане на горна и долна челюст и е особено подходяща при лицево-челюстната хирургия. Машините са ново поколение. При тях облъчването на пациентите е с много ниски радиационни стойности, които са безопасни за тях. За използването на този апарат "Скиптър" ООД има сключен договор и с МБАЛ-Добрич. Закупена е и автоматична проявителна машина, която работи скоростно и позволява пациентите да получат рентгеновата снимка до пет минути. По този начин се гарантира бързо и качествено обслужване. Пациентите на рентгеновата лаборатория в Медицински център "Скиптър" получават професионално и компетентно обслужване, тъй като там работят висококвалифицирани специалисти, в които фирмата инвестира с цел професионалното им развитие и квалификация.
В рамките на изпълнението на концесионния договор на "Скиптър" ООД са разкрити и нови работни места. Предстои откриване на денонощен стоматологичен кабинет. В момента текат строително-монтажни работи по изграждане на медицински кабинети. В бившата Стоматологична поликлиника работят зъботехници и стоматолози. Там занапред ще практикуват както дентисти, така и лекари. Предстои разкриване на хирургичен кабинет. Целта е да се предложи цялостно здравно обслужване на гражданите на Добрич и областта.
В сградата е монтирано видеонаблюдение, а също така са направени и първите стъпки за газифицирането й. За  изпълнението на концесионния договор "Скиптър" ООД разчита и на ползотворната съвместна работа с община град Добрич. Управителят, г-н Ивайло Петров заявява, че дружеството е отворено за партньорство с всички, които се чувстват призвани да работят за здравето на добруджанци.  
С пожелание
всички заедно да работим
за здравето и благоденствието на Добруджа
"Скиптър" ООД
Ви поздравява
с 69-ата годишнина от
възвръщането на Южна Добруджа към България
 


Сходни връзки

"СКИПТЪР" ООД ПУСНА НОВ РЕНТГЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди