изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:45 EEST
ПРЕДСТАВИХА ЕКО ПОРТАЛ НА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА    
НовиниВ края на миналата седмица бе презентиран новият еко портал www.eco-dobrudzha.org, в Посетителски център "Калиакра"- с.Българево, по време на  втората  информационна среща между екипа на пилотния проект, представители на НПО и туристическия сектор в сферата на опазване на околната среда и екотуризма.

Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация. В рамките на срещата е била обсъдена организацията и функционирането на бъдещия еко портал www.eco-dobrudzha.org, изготвен от фирма "Пиксел Депо" ЕООД, начините на събиране и представяне на екологична и еко- туристическа информация, както и сътрудничеството между публичните власти и неправителствения сектор за по-ефективното и ефикасно функциониране на еко портала. В рамките на проявата областна управа е била представена от Ангел Драгостинов, началник отдел "Регионално развитие и административен контрол" и Държавен експерт инж. Росен Павлов, който направи кратка презентация на проекта и неговите цели, допълват от пресслужбата. Участие в нея са взели и представители на неправителствения сектор в сферата на опазване на околната среда, екотуризма и свързаните с него други видове туризъм.
     Срещата е организирана във връзка с изпълнение на дейности по пилотен проект на Областна администрация - Добрич - "Зелената мрежа на Добруджа", който е подкомпонет към Туининг проект BG 2006/IB/OT/01 "Укрепване на капацитета на структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения" от страна на Министерски съвет, припомнят от администрацията. С Решение на Съвета по децентрализация към МС и съгласно проведена процедура от страна на кабинета за част от дейностите по проекта, е привлечена фирма "Пиксел Депо" ЕООД - гр. Добрич, добавят от пресслужбата.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ЕКО ПОРТАЛ НА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди