изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:05 EEST
ШАБЛЕНЦИ ЧЕРПЯТ ОПИТ ОТ ШВЕДИ    
НовиниПриключи тридневният семинар за управление на защитени местности в община Шабла, съобщиха за НДТ от пресцентъра на кметството в Североизточния град.

Участниците в семинара имаха възможност да се запознаят с добри практики на експерти от Швеция. Повод за междурегионалното сътрудничество стана опита на институциите от област Вастра Гьотланд  във  възстановяването и устойчивото управление на езерото Хорнборга.

Целта на семинара беше всеки от участниците да представи своята позиция относно развитието на влажните зони на територията на общината. По време на дискусията страните изразиха мнение, че е необходимо разумно ползване на природните ресурси, което ще е източник на доходи за хората и стимул за опазването на природата.

В заключение участниците в семинара се обединиха около три основни, равностойни по значимост, приоритета за развитието на общината, които да следва местната власт.  Това са екоземеделието, алтернативния туризъм и опазването и възстановяването на околната среда.

Тези приоритети ще бъдат следвани и при изработването на мастър плановете на защитените местности, за чиято реализация е необходимо участието и подкрепата на всички заинтересовани страни. НДТ

 


Сходни връзки

ШАБЛЕНЦИ ЧЕРПЯТ ОПИТ ОТ ШВЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди