изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:18 EEST
МИХАЕЛА БОЕВ: МОГА ДА ДОСТИГНА ДО ФИНАЛНАТА ФАЗА НА “ИЗИДА КЪП”    
Спорт18-годишната българка с белгийски паспорт Михаела Боев намери място в основната схема на първото издание на международния турнир по тенис за жени “Изида къп” в Добрич.

Надпреварата е с награден фонд от 10 000 долара и носи точки за световната ранглиста. Тя е дете на спортно семейство и знае пет езика. Михаела беше любезна да отговори на няколко въпроса за българските медии.

- Честита победа, Михаела! Успя да преодолееш квалификациите с победа над - Елена Жечева. Какъв е коментарът ти за мача?

- Не беше лесно, защото аз играх директно финал за влизане в основната схема, а моята противничка вече имаше един мач на кортовете в Добрич. Не стартирах добре в срещата, но после влязох в мача. Не показах най-добрия тенис, на който съм способна. За мен най-важното е, влязох в основната схема. Доволна съм от победата.

- До къде ще стигнеш в “Изида къп”?

- Мога да достигна до финалната фаза, ако покажа най-добрия си тенис. Сега обаче трябва да мисля да играя добре и да съсредоточа вниманието си мач за мач.

- От колко време живееш в Белгия?

- Сега съм на 18 години. В Белгия живея от 3-годишна възраст. С тенис започнах да се занимавам от 6-годишна възраст. Родителите ми са българи, завършили са ВИФ (НСА). Майка ми Иванка Иванова е треньорка по волейбол в Белгия, а баща ми - бивш изявен плувец. Той сега ми е треньор и пътува с мен за всички турнири.

- Говориш прекрасно български след 15 години в Белгия.

- Фламандския ми е по-добър от българския, но у дома говорим на български. Обичам да уча езици. Знам 5 - фламандски, български, английски, френски, немски

- А в тениса къде е твоето място сега?

- В Белгия играя в турнири с наградни фондове 10 и 25 000 долара. При жените съм от 14-годишна възраст. Тази година изцяло участвам в женски турнири. Досега играх и при девойките до 18-години. Миналата година беше добра за мен. Във френската част на Белгия станах шампионка при жените. Играх четири финала в турнири до 18 години.

- Колко пъти годишно посещаваш България?

- Веднъж годишно идвам в България и всеки  път страната ми се струва променена, по-красива.    

 

 


Сходни връзки

МИХАЕЛА БОЕВ: МОГА ДА ДОСТИГНА ДО ФИНАЛНАТА ФАЗА НА “ИЗИДА КЪП” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди