изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:13 EEST
Първи смъртен случай от новия грип в България    
Новини
Министерство на здравеопазването съобщи за първия смъртен случай от новия грипен вирус АH1N1 у нас. Днес в УМБАЛ „Лозенец” в София е починал мъж на 30 години.


Младият мъж е получил първите симптоми на грип на 19 септември в Самоков и е бил приет за лечение в местната болница на 23 септември. Два дни по-късно е установена двустранна пневмония. На 25 септември пациентът е транспортиран за лечение в бившата правителствена болница - „Лозенец”.
5 души са били контактни с починалия. Един от тях е настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна” и е в добро състояние, без опасност за живота. Останалите четирима се изследват в момента, но нито един няма симптоми за наличието на болестта, уточниха от министерството.
До момента от новия вирус у нас официално са регистрирани 78 случая, като всички пациенти са в добро здравословно състояние.
Новият грип навсякъде по света протича най-често в лека и средно тежка форма без усложнения, съобщиха от МЗ, на което се позова "Фокус". Статистическите данни показват, че до момента от него смъртността е под 0.5% и е по-ниска от тази при сезонния грип. При 4334 регистрирани случая на новия грип в ЕС досега, с фатален край са 174. Това означава, че за момента болестта не е по-опасна от сезонните грипни заболявания. dir.bg
 


Сходни връзки

Първи смъртен случай от новия грип в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди