изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:23 EEST
НСО не казва в парламента защо охранява Доган    
Новини
Началникът на НСО генерал-майор Димитър Димитров е представил днес информация, свързана с бюджета на подчинената му служба пред парламентарната комисия по външна политика и отбрана.


Пред журналисти той посочи, че по принцип има затруднения, но е разбрал от депутатите, че има добра воля да се работи в следващия бюджет да бъдат преодолени недостатъците, предаде БТА.
По думите му основните проблеми са свързани с техническото обезпечаване - около 5% от бюджета на НСО са за капиталови разходи, а специализираната апаратура и транспортните средства са скъпи.
"Един брониран автомобил струва около 400-450 000 евро, с бюджет от 1-1,5 млн. лева не е възможно да осъвременяваме парка", добави Димитров.
С депутатите той е разговарял и за закон за НСО. Принципната нагласа и на комисията е да бъде изработен и да бъде внесен и приет закон за НСО, посочи той.
Лидерът на "Атака" и член на комисията Волен Сидеров каза пред журналисти, че попитал началника на НСО какво налага от години да се охранява Ахмед Доган. Според Сидеров, Димитров не дал удовлетворителен отговор, казал, че това е класифицирана информация, а основанията за охраната давал главният секретар на МВР. Според Волен Сидеров се харчат пари на данъкоплатците за охраната на лидера на ДПС от няколко години. Ген. Димитров не отговорил каква е заплахата срещу него. Според Сидеров е абсолютно необосновано харченето на пари за охрана на Ахмед Доган, без да е ясно защо, кой и с какво го заплашва.
Той възнамерява да постави въпроса и в подкомисията, която ще се занимава с НСО и Националната разузнавателна служба (НРС).
Лидерът на "Атака" изрази мнението си, че не е състоятелно НСО да бъде към президента. Според него службата трябва да е подчинена на изпълнителната власт, както и НРС. dir.bg
 


Сходни връзки

НСО не казва в парламента защо охранява Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди