изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:50 EEST
ТЕНИС    
СпортНовини от "Изида къп"


Гледачева и Германлиева с победи в Добрич

Мартина Гледачева и Таня Германлиева се класираха за втория кръг на основната схема на международния турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич, съобщиха организаторите. С това те си осигуриха по 196 долара и по 1 точка за световната ранглиста. Седмата в схемата Мартина Гледачева елиминира Хюлия Велиева със 7:5, 6:4. За място на четвъртфиналите ще срещне Виктория Томова.
Поставената под №8 Таня Германлиева надделя с 6:0, 6:1 над Александра Митровска и във втория кръг ще излезе на корта срещу Йонела-Андрея Йова от Румъния.
С победа в основната схема стартира и румънката Диана Марку с 6:2, 4:6, 6:4. Тя отстрани Ефрат Мишор от Израел. Александра Каданту от Румъния също прескочи първи кръг, след като победи с 3:6, 6:4, 6:3 Алина Петраш от Молдова. Италианката Федерика Грацузо отстрани румънката Самелия-Елена Христея с 6:4, 7:5.

************

Първите три в схемата на "Изида къп" продължават напред

Първите три поставени тенисистки в основната схема на международния турнир по тенис за жени "Изида къп" в Добрич с награден фонд 10 000 долара се класираха за втория кръг. По-рано днес националката на "България" за "Фед къп" Диа Евтимова, която е поставена под №1, стартира с успех с 6:0, 6:3 над участващата с "уайлд кард" Изабелла Шиникова. Във втория кръг ще спори с "щастливата губеща" от квалификациите Силвия Желязкова. Напред продължава и бившата №145 в света, която е втора сред поставените - Симона-Юлия Матей от Румъния, след 7:6, 6:1 над Лютфия Велиева. Преди обед третата по ранкинг в надпреварата Далия Зафирова отстрани румънката Ингрид-Александра Раду с 6:4, 1:6, 6:0.
При двойките за полуфиналите се класираха българките Хюлия и Лютфия Велиеви, както и Юлия Самусева от Русия с Йонела-Андрея Йова от Румъния.

************

Деца на опашка за автографи при еврошампионката Виктория Томова

Деца от група “Щурче” към детска градина “Бодра смяна” в Добрич, се наредиха на опашка за автографи от европейската шампионка по тенис при девойките Виктория Томова, която участва в турнира за жени “Изида къп” с награден фонд 10 000 долара и носещ точки за световната ранглиста.
Тийнейджърката с голямо удоволствие прие неочакваната среща и лично се ръкува с всяко едно дете. Тенис клуб “Изида” с президент Младен Матеев подари топка на всички малчугани, на които Вики постави автографа си за спомен до скулптурата в тенис комплекса. “Искаме да станеш като Шарапова”,
“Да спечелиш всички турнири при жените”, “Искаме да си здрава и да биеш всички наред”, бяха част от пожеланията на децата, след като всички вкупом си затвориха очите и си намислиха какво да й пожелаят. Някои от тях дори споделиха, че автографът който са получили е първата им крачка в тениса и проявяват интерес да се занимават с този аристократичен спорт. Томова представи своята ракета HEAD, която впечатли децата и преподавателките с красивия си дизайн и лекота. На финала си направиха снимка за спомен, а тенисистката им пожелава да са здрави, да слушат учителките си и да имат безгрижно детство.
До момента Виктория Томова записа три победи в надпреварата при жените. Докато тя раздаваше автографи Диа Евтимова игра на централния корт и записа победа в първия кръг на надпреварата. Поставената под №1 в основната схема елиминира участващата с “уайлд кард” Изабелла Шиникова с 6:0, 6:3.


 


Сходни връзки

ТЕНИС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди