изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:51 EEST
КРУШАРИ И ТЕРВЕЛ ЗАЕДНО ЩЕ РАЗВИВАТ АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗЪМ    
НовиниПроектът "Споделяне на успешни европейски практики в алтернативния туризъм - ключ към устойчиво развитие в общините Крушари и Тервел" се реализира по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от община Крушари.

 Основната цел на проекта е да се улесни и насърчи развитието на туризма на местно ниво в общините Крушари и Тервел чрез междурегионално сътрудничество с гръцкия партньор община Ефкарпия.
Специфични цели на проектното предложение са установяване на контакти и развитие на устойчиво партньорство с община от друг регион на ЕС, извън България, обмяна на опит и най-добри практики в сферата на туризма; разработване на дългосрочна стратегия и методология за проучване на добри европейски практики в   сферата на туризма, заимствайки предимствата на споделените от гръцкия партньор ноу-хау и добри практики. Предвижда се подобряване използването на културните и природни забележителности, като инструмент за устойчиво развитие на туризма на местно и регионално равнище;
В хода на реализация на проекта ще бъдат изготвени анализи на потенциала на общините Крушари и Тервел за развитие на алтернативен туризъм, както и дългосрочна стратегия за развитие на туристическия потенциал.
Предвидени са обучения на служители от общинсктите администрации на Крушари и Тервел, партньорски посещения в Гърция и в нашите общини. Резултатите от проекта, както и допълнителни презентации за възможностите за развитие на туризъм ще бъдат обект на представяне на международна конференция, която ще се проведе в гр.Тервел.
 


Сходни връзки

КРУШАРИ И ТЕРВЕЛ ЗАЕДНО ЩЕ РАЗВИВАТ АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди