изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:15 EEST
УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА С НАГРАДА ОТ ЕКОКОНКУРС    
НовиниУчениците от VII б клас на ОУ "Йордан Йовков" в Каварна са победители в категорията "Основно училище" в конкурса на  Enel "Екоидея за твоя град".

Проектът им е "Биоенергията - решения от фермата в Септемврийци". Ученици от 238 училища от областите Стара Загора, Варна, Добрич и София са участвали в конкурса с над 550 проекта.
 Вчера з атрета поредна година Enel връчи наградите от образователния си конкурс Play Energy. Тази година той бе озаглавен "Екоидея за твоя град".
На официална церемония в Интер Експо и Конгресен Център са били  представени повече от 550 проекта на 1258 български ученици от 238 училища от областите Стара Загора, Варна, Добрич и София. Победители в категория "Средно училище" станаха учениците от X клас на ПМГ "Никола Обрешков", гр. Казанлък с проекта си "Слънце, вятър, вода - наше съкровище и наше спасение". 
Play Energy е международен образователен проект за енергетика и наука, учреден от Enel за ученици от основните и средни училища на всички държави, в които компанията присъства. Всички проекти, класирани в челната десетка, бяха наградени с грамоти и малки подаръци. На училищата, класирани на първо, второ и трето място, както и на ръководителите на техните проекти, бяха осигурени преносими компютри, а учениците им получиха преносими MP3/MP4 плейъри. На победителите при малките бяха подарени фотоапарати, а спечелилите първо място в групата на средните училища бяха наградени с екскурзия до Италия.
Enel е най-голямата енергийна компания в Италия и втората по инсталирани мощности в Европа.
 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ ОТ КАВАРНА С НАГРАДА ОТ ЕКОКОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди