изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-03-02 @ 10:46 EET
ЗА НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА Е РЕМОНТИРАНО УЧИЛИЩЕ В КРУШАРИ    
НовиниВчера приключи проект по програма ФАР. Вече има тенденция децата от ромски произход да продължават училище и след основно образование

Общо около половин милион лева са вложени в ремонти на единственото средно общообразователно училище в Крушари "Хр. Смирненски". Това съобщи вчера зам.-кметът на общината Иван Иванов. Той е и координатор на приключилия вчера проект, финансиран по програма ФАР на Европейския съюз. Той е на стойност 300 000 лева. Целта му е била да допринесе за подобряване положението и интеграцията на уязвими етнически малцинства със специален фокус върху ромите. Чрез проекта се е целяло още училището да стане привлекателно за децата, особено за тези от ромски произход, които да бъдат възпитани в стремеж към чистота, подреденост. Посочено бе, че много от децата от ромски произход в общината живеят при лоши битови условия, има дори такива, чиито жилища са без ток и вода. " С този ремонт се опитваме да покажем на ромските деца, че мястото където учат, може да е по-добро и уютно", обясниха членовете на екипа на проекта. В заключителната пресконференция, която бе дадена от екипа по проекта, участваха още Димитрина Желева - директор на дирекция "РРХД" и П. Ганчева - експерт-строителство.
Стана ясно, че проектът по ФАР в СОУ "Хр. Смирненски" е продължение на проект по програма "Красива България". По него е било извършено частично саниране и подмяна на дограма на стойност 200 000 лева. По програма ФАР е извършена подмяна на вътрешна дограма, ремонт на санитарни възли, топлоизолация на три фасади, циклене и лакиране на паркет в класните стаи, цялостен ремонт на работилницата, ремонт на оградата, преасфалтиране на откритата спортна площадка с площ около 3 декара. Строително-ремонтните работи са извършени от "Дъга Апостолов" ЕООД.
За последните две години в образователната структура в община Крушари са вложени около 1 милион лева, каза Иван Иванов. През миналата година с 30 000 лева са дофинансирани училищата в общината. Средно по 30-40 хиляди лева се влагат в детските градини. В момента се извършва саниране и подмяна на дограмата на детската градина в Крушари на стойност 430 000 лева, както и ремонт на ЦДГ в с. Лозенец за 60 000 лева.
 


Сходни връзки

ЗА НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА Е РЕМОНТИРАНО УЧИЛИЩЕ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди