изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:21 EEST
Проучване: Фандъкова вече е кмет    
Новини
За София е по-добре да бъде избран кмет от ГЕРБ, смятат 51,8 процента от участвалите в изследване. Социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг представи данните от представително за столицата изследване на електоралните нагласи преди предстоящите частични местни избори в столицата.


Изследването е осъществено между 26 и 29 септември с 1008 пълнолетни столичани.
На въпроса "С кое твърдение бихте се съгласили: За града е по-добре да бъде избран кмет от:...", 51,8 процента са отговорили "ГЕРБ, за да има приемственост и разбирателство с централната власт".
Според 19,4 процента бъдещият кмет трябва да бъде от друга политическа сила, защото на града е нужна промяна, а 13,9 на сто смятат, че той трябва да е от друга политическа сила, за да не се концентрира властта в една партия. Без отговор са 14,9 процента.
43,7 процента от анкетираните заявяват, че според тях София се е променила към по-добро през последните четири години. Според 43,2 на сто градът не се е променил съществено. Че София се е променила към по-лошо смятат 7,3 процента от запитаните. Отговор не са дали 5,8 процента.
13,6 процента дават много добра оценка, а 57,2 - по-скоро добра, за състоянието, в което се намира София след четири години управление на Бойко Борисов. Оценката на 18,6 процента е по-скоро лоша, а на 1,8 - много лоша. Без отговор са 8,9 на сто.
1,3 от запитаните декларират, че със сигурност ще гласуват на предстоящите избори, но според Юлий Павлов те вероятно ще са между 350 и 400 хиляди души. 15 процента са заявили, че със сигурност няма да гласуват.
На въпрос "Как бихте гласувал на изборите за кмет на София, ако се явят следните кандидати:..." отговорите са: 47,8 на сто за Йорданка Фандъкова от ГЕРБ; 11,2 процента за Георги Кадиев от БСП; 3,2 процента за Димитър Абаджиев от РЗС; 0,4 процента за Теодор Дечев.
17 процента заявяват, че не биха гласували, а 20,4 не са дали отговор. При други хипотетични кандидати, Фандъкова и Кадиев събират съответно 43,7 и 11,1 процента.
По оценката на Юлий Павлов, Йорданка Фандъкова може да разчита на около 200 000 гласа.
Според изследването с най-високо доверие сред политиците е Бойко Борисов /65,8 процента/, следван от Цветан Цветанов /50,4 процента/; Йорданка Фандъкова /45 процента/; Георги Първанов /37,5 процента/; Цецка Цачева /28,1/ и други.
30,8 процента са отговорили, че очакват положението в страната да се подобрява през следващите месеци; 46,3 на сто - положението да остане същото; 18,7 процента - положението да се влоши. Без отговор са 4,2 процента.
53,5 процента напълно одобряват действията за ревизия на управлението на тройната коалиция, а 32 на сто - по-скоро одобряват. 5,2 процента заявяват, че по-скоро не одобряват тези действия, а 3,1 - че въобще не ги одобряват. Без отговор са 6,2 процента. 6,5 процента изразяват сигурността си, че ще има осъдени бивши министри вследствие на извършваните проверки, а според 24,7 на сто е по-вероятно да има. 44,7 процента са отговорили, че не вярват да има, а 17,6 - че категорично няма да има. Без отговор са 6,5 на сто.
Позицията на кмета на София е не по-малко важна от позицията на министър, включително в сферата на образованието. Това каза междувременно пред журналисти в Софийския университет министър Йорданка Фандъкова. Все още тази тема не е актуална и работя много активно за това да заложим основа и реализирането на политиката да не зависи само от един човек, посочи тя. dir.bg
 


Сходни връзки

Проучване: Фандъкова вече е кмет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.13 секунди