изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:42 EEST
Арести за изнудване на ”високопоставен бизнесмен”    
Ред и сигурност
Седем души - трима от Пловдив и по двама от София и Варна, са задържани при операция на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и Софийската градска прокуратура (СГП).


Това съобщи пред журналисти заместник-градският прокурор на София Роман Василев, след като се срещна с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде БТА. Василев посочи, че седемте задържани са били арестувани по обвинение за изнудване и за искане на 500 хиляди евро за оказване на влияние. Той уточни, че те са искали парите от определено лице, за да бъде "оправен негов проблем", като е било обяснено, че средствата ще бъдат дадени на високопоставени служители в държавата.
Акцията е проведена на територията на София, Пловдив и Варна. Двама са задържани в морската столица, а петима – в Пловдив.
“Споделям  уважението на гражданите към институциите и връщането на доверието в правоохранителните органи. Обръщам се към всички, които са изнудвани, мамени или рекетирани - ще бъдем безкомпромисни, независимо каква длъжност заемат лицата, или в какви отношения са те с държавни служители, включително и с високопоставени”, категоричен бе заместник-градският прокурор Роман Василев.
Василев отказа да посочи с какво се е занимавал изнудваният.
По-късно, на друга пресконференция на ГДБОП,  обаче стана ясно, че става дума за "високопоставен бизнесмен", изнудван заради дело, което се води срещу него.
Седемте души са задържани за 72 часа и им предстои налагане на постоянна мярка за неотклонение и повдигане на обвинения, допълни Василев. dir.bg
 


Сходни връзки

Арести за изнудване на ”високопоставен бизнесмен” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди