изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:05 EEST
Прокуратура погва Румен Овчаров заради газа    
Ред и сигурност

Засекретени договори, касаещи увеличаването на цената на газа, бяха предоставени на прокуратурата от Мария Капон - председател на Единната народна партия. По думите й тя е внесла в държавното обвинение документи, които уличават министъра на икономиката и енергетиката през 2006-та година Румен Овчаров в бездействие.



Внесените документи са от 2006 година, уточни Капон. Според нея щетата, която е нанесена, е на стойност 2 милиарда лева.

Ето какво още каза Мария Капон:

"В прокуратурата са засекретените договори, които ни бяха предоставени в приемните, относно повишението на цената на газа и сключени от Румен Овчаров. С бездействието му и възможността България да използва тези договори, така че да гарантира доставките на газ и съответно една нормална цена, която е договорена преди повече от 10 години. Щетата, която е нанесена, е на стойност 2 милиарда лева. Става въпрос за договорите от 2006 година и най-вече това, че меморандумът, който се сключва тогава, в него държавата не поема своята гаранция, която е необходима, и бездействието на Румен Овчаров като принципал, затова да гарантира щетите, които плати българската икономика и българските граждани, примерно при газова криза. Увеличението на таксите, които виждате и всичкото, което се случва с парното - цените, които ще бъдат, трябва да знаят българите, че това го дължат на Румен Овчаров".

http://dariknews.bg

 


Сходни връзки

Прокуратура погва Румен Овчаров заради газа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди