изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:27 EET
Индонезия призова света за помощ    
По светаИндонезия призова днес за спешна международна помощ за преодоляване на последиците от разрушителното земетресение в сряда, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

По последни данни, оповестени от ООН, трусът с магнитуд 7,6, станал край остров Суматра, на повече от 800 километра западно от столицата Джакарта, е причинил смъртта на най-малко 1100 души. Индонезийските власти обаче се опасяват, че жертвите може да са хиляди.
Министърът на здравеопазването Сити Фадилах Супари призова днес другите държави да изпратят спасителни екипи, за да помогнат при претърсването на засегнатите райони.
"Нашият най-голям проблем е, че все още има много хора, които са затрупани под развалините", подчерта тя. Работата на индонезийските спасителни екипи е силно затруднена от проливни дъждове, недостига на техника и обучени кадри, и блокирането на пътища от кални свлачища. Супари наблегна и на липсата на лекарства. Няколко държави вече изпратиха помощ на Индонезия, предаде Ройтерс.
Европейският съюз отпусна на първо време 3 милиона евро, Южна Корея и Китай - по 500 хиляди долара, Китайският червен кръст и Сингапур - по 50 хиляди долара. Спасителни екипи изпратиха Австралия, Япония, Южна Корея, Швейцария и Русия. dir.bg
 


Сходни връзки

Индонезия призова света за помощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди