изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-05-26 @ 07:45 EEST
ОБУЧАВАХА БЕНЕФИЦИЕНТИ НА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО    
НовиниСпециален семинар, на който бяха поканени да присъстват потенциални бенефициенти, разясни програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 г. Пред аудиторията, която бе събрана в зала "Европа" в областна администрация експертите от офиса в Кълъраш обявиха, че в момента тече втора покана за набиране на проектни предложения. Участниците в проявата бяха запознати кои дейности се финансират по програмата, като бе подчертано, че във всеки един проект трябва да има поне един участник от другата страна.

Общата стойност на бюджета на Програмата е около 101 млн. евро, като приблизително 41 млн. евро са предназначени за приоритетна ос достъпност, където се предоставят проекти за подобряване на трансгранични сухопътни и речни транспортни съоръжения и развитие на мрежите и информационните и комуникационни услуги в трансграничната зона. Около 38 млн. евро са за проекти приоритетна ос околна среда, а приблизително 22 млн. евро - за ос икономическо и социално развитие.
Финансовата подкрепа от страна на Европейския съюз и на румънската и българска държави /в зависимост от националността на партньорите по проектите/ е безвъзмездна и представлява 97 % от общата стойност на един проект. В отделните оси има възможност за кандидатстване с т. нар. "меки" и "твърди" проекти. "Меките" са проекти, свързани със семинари и обучения, докато "твърдите" - са свързани с инвестиции. В зависимост от това варират и сумите по проектите, както и тяхното времетраене. Всеки заинтересован може да получи подробна информация на сайта на програмата www.cbcromaniabulgaria.eu, като работният език е английски.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАХА БЕНЕФИЦИЕНТИ НА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди