изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:28 EEST
ДАНС проверявала Цветанов    
Новини
По време на бившото ръководство ДАНС се е превърнала в политически орган. Тя беше политическа полиция. Аз за себе си лично съм направил проверка дали някой е проявявал интерес към мен в масивите на МВР и са проявявали интерес.


Това заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов след завръщането си от Европол, предаде БГНЕС.
„В момента тече проверка с какво аз съм застрашил националната сигурност, за да бъда проверяван“, възмути се Цветанов. Той обяви, че е бил проверяван от момента, в който се занимава с политика.
Министърът обаче уточни, че сегашното управление на страната иска да се запази ДАНС като институция.
По повод парламентарната подкомисия за контрол на Специалните разузнавателни средства (СРС), която ГЕРБ възнамерява да създаде, вицепремиерът обясни, че тя ще бъде на паритетен принцип между партиите, представени в парламента, съобщи "Фокус". Той даде пример с парламентарната комисия за контрол на ДАНС, в която председателското място е предоставено на опозицията.
По думите на министъра, е нормално да бъде закрито Бюрото за контрол на СРС, защото то е било създадено във време, когато българският парламент е бил неефективен и не е осъществявал контрол върху изпълнителната власт. По думите на Цветанов, днес най-добрият контрол за ползването на СРС е парламентарният.
В отговор на журналистически въпрос как ще коментира позицията на Съюза на съдиите в България, че по никакъв начин министърът на вътрешните работи не трябва да се меси в работата на съдебната система по повод позицията му за делото "Чората", Цветанов каза, че е много неприятно, когато чува негативни оценки за съдебната система при посещенията, които е направил. Той посочи, че се старае да защитава "справедливите и добри съдии", които има в България, защото не всеки заслужава да бъде слаган под общ знаменател.
Вицепремиерът добави, че защитата, която оказва на полицаите, е защото е бил поканен от техния синдикат и е длъжен да има необходимия диалог с тях. Цветанов заяви, че не смята, че е повлиял на взимането на решение от българския съд. Той посочи, че ще се съобрази и няма да коментира окончателните решения на съда, но заяви, че "не приема български полицай да бъде осъден за умишлено убийство".

dir.bg

 


Сходни връзки

ДАНС проверявала Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди