изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:49 EEST
4000 ФЕРМЕРИ СА НА РЪБА НА ФАЛИТА    
НовиниОт 2010 г. фермерите няма да получават субсидия за литър качествено мляко, за генофонд, за декар земя, защото никоя от тези помощи не е нотифицирана в Брюксел.

Това съобщи Expert.bg, като цитира казаното на пресконференция от Таня Ангелова - изпълнителен директор на Националната асоциация на млекопроизводителите.
"Тази седмица министър Найденов отказа да ни приеме. Не пожелаха да се срещнем, не знаем от догодина какво ще правим, освен за глава животно друго подпомагане няма да има, а Идентификационната система все още не е готова" - е заявила Ангелова. Според нея, биволите не са включени в субсидията за глава животно и животновъдите, които са около 5000, няма да получат никаква субсидия. Други близо 4 000 са на ръба на фалита заради кредити.
"За да изкараме зимата - трябва да получим по 600 лв. субсидия за крава" - е заявил Христо Даков. Според него, необходимо е държавата да се пребори с вноса на сухото мляко и да се направят такива постъпки от страна на държавата, както за зеленчукопроизводителите. Според Даков, може да се помогне на българското земеделие, в частност на българското животновъдство само, ако се спре вносът на сухо мляко от трети страни. Според Даков, най-големият внос на сухо мляко идва през Чехия от Швейцария, Украйна, Молдова. "Ако се спрат тези сухи млека - цената на млякото в България ще се вдигне. Трябва да се обере този луфт от мандрата и в магазина, от което страдат потребителите" - е заявил Даков.
Фермерите посочиха, че изкупната цена на млякото е 0,40 лв., в Силистра - 0,22 лв. Цената на един килограм фураж е 0,38 лв., за един литър качествено мляко от мандрите фермерите получават 0,40 лв. С цената от един литър мляко трябва да се купят два килограма фураж.
 


Сходни връзки

4000 ФЕРМЕРИ СА НА РЪБА НА ФАЛИТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди