изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:21 EEST
РВМС ЗАБРАНИ ЗАЛАВЯНЕ НА МАРКИРАНИ КУЧЕТА    
НовиниДа се преустанови залавянето на маркирани безстопанствени животни в Добрич, постанови със своя заповед директорът на регионалната ветеринарна служба Красимир Калинков, съобщи радио "Добруджа".

Той е отбелязал, че при изпълнение на програмите за овладяване на популацията от бездомни кучета, екипите трябва да спазват закона и да настаняват в приютите само   немаркирани животни. Ако станете очевидец на това, как  се хващат вече обработени кучета, може да  подадете сигнал  на 60 13 31, съобщава още радиото.
То цитира Мария Великова от немско-българското дружество за защита на животните, която е обяснила, че в изпълнение на общинската програма в последно време се събират  вече обработени кучета, на които се свалят марките и се поставят нови. Еколозите изразяват притеснения, че така може да се източват средства. Ангажираните с програмата лица посочвали, че ре-маркирането е заради обезпаразитяване.  В такъв случай могат да слагат марка на другото ухо, а и нямат право да задържат безстопанствените кучета продължително време. Някои от кучетата са прибрани от улицата още на 25 юли, пояснява Великова. Тя добавя, че   бездомните животни в Добрич досега са били много, но кастрирани. След прибирането им, техните територии ще се  "завземат" от съвсем нови, които могат да имат поколение. Освен това, освободените места могат да привлекат и болни животни от близките населени места, страдащи от кучешка тения например, посочва още радио "Добруджа".
 


Сходни връзки

РВМС ЗАБРАНИ ЗАЛАВЯНЕ НА МАРКИРАНИ КУЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди