изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:49 EEST
И ”Красива България” на прокурор    
Ред и сигурност
В резултат на проверка на дейността на проект "Красива България", извършена от инспектората на Министерството на труда и социалната политика и вътрешния одит, е установен дефицит в размер на 7,4 млн. лв., съобщи социалният министър Тотю Младенов на пресконференция днес.


По думите на Младенов бившият управител на "Красива България" Станимир Колев се е разпореждал със средствата без ефективен контрол, предаде БТА. В голяма част от случаите решенията за финансиране на проекти са вземани неприсъствено. Тази практика е довела до финансиране на проекти, които не отговарят на условията за кандидатстване и е вземано еднолично решение кой проект да бъде финансиран и кой не, коментира министърът.
Това означава, че се сключват договори с общини и фирмите изпълнители за 7.4 млн. повече от наличните и сега те искат да им бъде платено. Младенов допълни, че тези нарушения са направени съвсем умишлено, както от Колев, така и от бившия министър Емилия Масларова, съобщи БГНЕС.
Като пример за немотивирано харчене по този проект Младенов даде изразходваните 400 000 лв. за реклама. Финансирани са също така обекти, които са неизползваеми или или имат незначителен социален ефект. Преобладаващата част от разходите са на завишени цени над пазарните и липсват документи за доставени стоки и услуги. В някои обекти въобще няма наети безработни от бюрата по труда.
Резултатите от проверката и от одита са дадени в прокуратурата и са спрени 15 меморандума, предаде БТА. Проект "Красива България" се финансира от бюджета на страната и от общините.dir.bg
 


Сходни връзки

И ”Красива България” на прокурор | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
И ”Красива България” на прокурор
Автор: Anonymous да 2009-10-06 @ 14:52 EEST
neka da razsledvat dogovorite na ivan milev s krasiva balgariq!!!!!ne samo letishteto v targovishte

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди