изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:58 EET
Румен Петков поиска нов лидер на БСП - биткаджия    
Политика
По мое време опозиционни лидери не са разследвани, заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.


Преди няколко дни сегашнитя вътрешен министър Цветан Цветанов съобщи, че ДАНС го е проверявала от влизането му в политиката и правила справки в масивите на МВР за него.
Петков каза още тази сутрин пред bTV, че е разговарял със Сергей Станишев за писмо и справка, изпратени до него от Цвятко Цветков във връзка с казуса "Куйович" и Станишев е твърдял, че такова нещо не е виждал и не знае за него. За справката, в която имало уличаващи данни за висши служители на МВР, съобщи вчера бившият главен секретар на МВР Валентин Петров.
"Единият от двамата (Станишев или Цветков) очевидно лъже и трябва да се разберат кой лъже и да се каже на обществото. Надявам се, че бившият министър- председател не лъже, защото би било крайно нелепо. Той имаше в ръцете си инструмент като ДАНС и не би трябвало да прибягва до такъв тип пошла информация", каза Петков и добави, че е много зле за държавата, ако премиерът има нужда от такъв тип клеветнически материали, цитира го БГНЕС.
Запитан защо не е уволнил Ванъо Танов като шеф на ГДБОП, въпреки че заедно с Валентин Петров твърдят, че той е замесен в случая "Куйович", Петков отговори, че е трябвало да сформира траен екип, въпреки, че е разполагал с информация за нарушения на Танов. Според Петков сегашните управляващи нямат полза истината по случая да излезе наяве, защото тогава щяло да се разбере, че Танов, който бе назначен от новата власт за шеф на митниците, е замесен.
„Ще се обърна писмено до прокуратурата да извика Пламен Папалезов (бивш служител на МВР, а после на ДАНС, който е писал въпросната справка - б.р.), за да стане ясно коя фирма на кого колко пари е давала. Подозирам, че накрая ще го отнесе Папалезов, но въпросът е кой му е поръчал този материал”, обясни бившият вътрешен министър.
"Това са бълвочи и клеветнически материали. Тази група несъстояли се типове няма как да разполага със СРС, това са клеветнически клюки. Бойко Борисов го клеветят в тези материали на базата на общото основание. Тези хора, правили доклада категорично нямат общо с БСП, не само те, но никой от тези известни хора не са момчета на БСП", категоричен бе Румен Петков.
Той коментира и предстоящия конгрес на БСП.
„Няма да се кандидатирам за лидер на БСП и това съм го казвал преди повече от 4 месеца. Но нашата партия има нужда от радикална промяна – избирането на лидер, който може да се бори с чистота и авторитет. Трябва ни лидер, който да завоюва обществено доверие, трябва ни биткаджия. Станишев вече няма нужното, за да заема този пост", заяви червеният депутат.
Той обаче защити съименника си от партията Румен Овчаров.
"Румен Овчаров няма офшорни сметки. Той беше един от най-проверяваните, но не се е намери нищо, ако бях на негово място щях да съдя клеветниците", категоричен бе Петков, който уточни, че "зададе ли се конгрес - двамата Руменовци са виновни“.
Междувременно бившият директор на Централния софийския затвор Милети Орешарски говори по случая с " Куйович" по повод твърденията, че наркотрафикантът е излизал от пределите му. "Ако Куйович беше излизал нерегламентирано от затвора, аз трябваше да съм го заместил вече", заяви Орешарски пред bTV .
Той уточни, че се познава с Куйович от една година, от както черногорецът е настанен в Централния софийски затвор. Той се е срещал с Куйович и по свое, и по негово искане. "Постоянно си говоря с всички затворници", уточни Орешарски. Относно надзирателя, който беше уличен преди време, че е взимал подкуп от Куйович, той обясни,че е било образувано дисциплинарно производство и той е бил уволнен. dir.bg
 


Сходни връзки

Румен Петков поиска нов лидер на БСП - биткаджия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди