изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:33 EET
ГЕРБ НОМИНИРА Р. ЖЕЛЕВА ЗА ЕВРОКОМИСАР    
ПолитикаПремиерът сподели, че реално няма личен живот и яде само вечер

Веднага след кръщаването на ветроенергийния парк "Св. Никола" и преди да отпътува за Силистра, където трябваше да открие вчера завод за соларни батерии премиерът Бойко Борисов отговори на крак на няколко питания на журналисти. В отговор на въпрос кой ще е българският еврокомисар Борисов категорично заяви, че името му е Румяна Желева. "Днес /б.а. - вчера/ след обяд се събира Изпълнителното бюро и парламентарната група и ще бъде оповестено" - каза Борисов. Той уточни, че се водят разговори за три теми или портфолиа, които да бъдат поверени на страната ни - енергетика, комисията по разширяването на ЕС и инфраструктура. "Сами разбирате, че трябва да има съгласие и на другите страни. В тази връзка следващата седмица ще се срещна със Саркози в Париж, а после ще разговарям с Берлускони в София" - допълни премиерът.
В отговор на питане на медиите ще има ли прозрачност на поръчките в енергетиката, както и препоръчва докладът на ЕК по отношение на енергетиката, той заяви категорично, че оттук нататък всички обществени поръчки няма да са покрити и ще са прозрачни. За това какво предвижда държавата по отношение на инфраструктурата, тъй като инвеститорите във възобновяеми енергоизточници се жалват, че не се влагат средства в инфраструктурата Борисов коментира: "Първостепенната ни задача е да закърпим бюджета, защото държавата ще фалира. В стратегията, която изготвяме за енергетиката ще се помисли". Към момента не се предвиждат преференции за инвеститори, реализиращи проекти в областта на възобновяемите енергоизточници.
Запитан в условията на криза от какво в личен план ще се лиши, Борисов бе категоричен: "На практика аз съм се лишил от всичко и нямам личен живот. Яз само вечер, това всички го знаят".
 


Сходни връзки

ГЕРБ НОМИНИРА Р. ЖЕЛЕВА ЗА ЕВРОКОМИСАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди