изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:30 EEST
Cryo-Save откри в Белгия най-голямата в Европа банка за съхранение на стволови клетки    
ЗдравеCryo-Save откри нова високотехнологична лаборатория за обработка и съхранение на стволови клетки, разположена в парка Waterfront, Ниел в близост до Анверпен, Белгия, съобщиха от компанията.


Cryo-Save e компания, ориентирана към проучванията със зрели стволови клетки и тяхното дългогодишно запазване за терапевтични медицински цели. Новото съоръжение е с капацитет 1 000 000 проби и се явява най-голямата банка за съхранение на стволови клетки в Европа. Направената инвестиция е в размер от 6 милиона евро.
Дейността на Cryo-Save е насочена към запазването на зрели стволови клетки, изолирани от кръвта на пъпната връв по време на раждането. Компанията съхранява годишно около 25000 нови проби, следвайки най-високите стандарти за тяхната обработка. Повече от 108000 са семействата доверили се на компанията, което я прави лидер на европейския пазар. Cryo-Save се нарежда сред петте водещи банки за съхранение на стволови клетки в света. “Изграждането на банка за съхранение на стволови клетки с такъв размер и формат е необходимо, защото науката бързо се развива”, казва Марк Ватерсхуут, основател и главен изпълнителен директор на Cryo-Save. “Не само, че броят на трансплантираните се е увеличил, но и постоянно се развиват нови методи за изолиране на стволови клетки, което означава, че ние очакваме търсенето на съоръжения за тяхното съхранение също да се увеличaва”, допълва той. Стволовите клетки се използват в медицината за лечението на голям брой заболявания. Подходът на Cryo-Save е уникален, тъй като столовите клетки се запазват под името на техния притежател като остават достъпни за неговите нужди. В някои страни във връзка с изискванията на законодателството компанията си сътрудничи и с банки, които използват стволовите клетки за други нуждаещи се.
Cryo-Save е инвестирала почти 6 милиона евро в изграждането на нов комплекс от 5000 кв/м в Ниел. Офиси, конферентни зали и зали за обработване и съхранение на пробите са разположени в него. До момента там работят 30 високо квалифицирани специалиста като очакването е през близките години екипът да нарастне. На 16-ти септември лабораторията е била официално открита от Министъра на вътрешните работи на Белгия, г-жа Анеми Търтълбуум. Сред официалните лица са присъствали още г-н Чарлз Кеслер от Европейската комисия, г-н Дерик Гослин, началник на кабинета на белгийския министър-председател и проф. Алейн Версчорен, ректор на университета в Антверпен. По отношение на проучванията със стволови клетки Белгия е със силно международно признание, което улеснява намирането и привличането на хора с високи научни познания в областта. В допълнение с въвеждането на европейските директиви през 2008 година, Белгийското законодателство предлага значителна сигурност по отношение на дейността на компанията. Изграждането на новата лаборатория в парка Watefront дава уникалната възможност за сътрудничество на компанията с университета в Антверпен. Разположението и осигурява бърз достъп от останалата част на Европа през Брюксел, Антверпен или Амстердам. Изграждането на сградата е съобразено в най-висока степен с изискването за екологична ефективност. В нея са интегрирани 156 слънчеви панела, a мястото за съхранение на пробите е защитено от детектори за движение, съчетано със специален контрол за достъп. Лабораторията е атрактивна за посетители. Съхранените в Cryo-Save проби за България са над 1500.
За повече информация относно стволовите клетки можете да позвъните на тел.02/989 44 00 или на www.cryo-save.com

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Cryo-Save откри в Белгия най-голямата в Европа банка за съхранение на стволови клетки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди