изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:55 EEST
102 ГРУПИ ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ЗАНИМАНИЯ НА 1470 УЧЕНИЦИ    
НовиниЗапочва реализирането на проекта на община Добрич "Моето училище - моят интересен свят"

Община Добрич обяви, че стартира работата по проекта "Моето училище - моят интересен свят". Той е на стойност  367 627,62 лв. и ще се реализира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", схема "Да направим училището привлекателно за младите хора".  Проектът ще се реализира до юни 2010 година. Предвидено е да бъдат сформирани 102 групи за извънкласни занимания, в три тематични области - наука, изкуство и спорт. В тях ще бъдат включени 1470 ученици от 18-те общински училища в града. Партньори на Общината са СОУ "Свети Климент Охридски", ХГ "Св. св. Кирил и Методий", СОУ "Димитър Талев", ОУ "Христо Ботев", ОУ "Йордан Йовков", Тенис клуб "Изида" и Народно читалище "Йордан Йовков". Извънкласните форми ще се реализират в сградите на партньорите и Обединен Младежки център "Захари Стоянов", с осигурен транспорт.
Целите на проекта са свързани със създаване на благоприятни условия за развитие на творческия, физически и интелектуален потенциал на децата в град Добрич за осигуряване на пълноценна социална интеграция и последваща професионална реализация. Чрез проекта ще се подобри и достъпът до образование и превенция на отпадането от училище, чрез разнообразяване и разширяване на извънкласните и извънучилищни форми. Ще бъдат организирани и проведени концерти, изложби, театрални постановки и радио предавания, спортни изяви и научни състезания. Ще се осигури възможност за 272 публични изяви на децата. Ще се подобри материална база в 3 общински училища.

 


Сходни връзки

102 ГРУПИ ЗА ИЗВЪНКЛАСНИ ЗАНИМАНИЯ НА 1470 УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди