изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:55 EEST
СЕЗИРАХА ЕК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С "ГЕМСТРОЙ" В БАЛЧИК    
НовиниПрез октомври предстои среща по проблема в МОСВ. Становището на екоминистерството е, че потърпевшите фирми трябва да търсят правата си в съда

Предвидената за вчера среща в Министерството на околната среда и водите с представител на ръководството на община Балчик е отложена. Тя ще се проведе в рамките на месеца, съобщи за НДТ Сава Тихолов - началник отдел "Протокол и връзки с обществеността" в община Балчик. На нея предстои да се разискват проблеми, свързани с изпълнението на проекта за канализация и полагането на водопровод в Балчик.
Междувременно НДТ научи, че през август 11 фирми, наети от подизпълнителя на проекта за водния цикъл в Балчик "Гемстрой", са изпратили жалба до представителството на Европейската комисия в България. Припомняме, че в началото на лятото фирмите, които са предимно от Балчик и Варна, излязоха на протест по улиците на Балчик, след като от "Гемстрой" не им изплатиха дължимите суми.
В жалбата си те описват некоректното отношение на "Гемстрой" ООД, което е наето от главния изпълнител на проекта "Хидротек". От ЕК са препратили жалбата до МОСВ. Екоминистерството е излязло със становище по проблема. Според него, фирмите не са подизпълнители по договора за изграждане на водопровод и канализация, сключен между министерството и "Хидротек". Оттам съветват проблемите между завлечените фирми и "Гемстрой" да се решават в съда. Такова е и становището на Звеното за управление на проекта. То е изпратило и поредица от жалби на граждани до фирмата-изпълнител "Хидротек" - за това, че заради изкопни работи има недостъпни имоти и съборени огради.
 


Сходни връзки

СЕЗИРАХА ЕК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С "ГЕМСТРОЙ" В БАЛЧИК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЕЗИРАХА ЕК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С "ГЕМСТРОЙ" В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2010-03-17 @ 09:40 EET
k end b stroi ood sa6to 4akat ot izmamnicite 15000lv ot sofiiski obekt

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди