изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:26 EEST
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОПРЕДЕЛИ ЖИВОТНОВЪДСТВОТО КАТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ    
НовиниХоландски експерти участваха в поредица от семинари с млекопроизводители, включително и в Добрич


"Животновъдството е един от основните приоритети на правителството за развитие на сектор земеделие. Министерство на земеделието и храните ще направи всичко възможно през следващата година фермерите да станат по-конкурентоспособни на европейските пазари. Целта ни е да изградим стабилна нормативна уредба, с която да очертаем ясни правила и намалим до минимум сивия сектор" - това е заявил зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров по време на среща с г-н Герард Креберс, началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия. Герард Креберс бе водещ лектор на българо-холандски семинари на тема "Управлението на млечните квоти и състоянието на системата за млечните квоти в България", съобщи пресцентърът на земеделското министерство. Г. Кребес е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти в Холандия. Като доказан международен експерт той участва активно в работата на европейските институции. По време на семинарите той направи подробен преглед на състоянието на квотната система в страната и сподели с участниците в семинарите планираните мероприятия за оставащите до приключването на системата години.
Семинарите стартираха на 29 септември и се проведоха в градовете Пловдив, Добрич, Враца и Благоевград. Участие в тях взеха млекопроизводители, одобрени изкупвачи, експерти от МЗХ, Областни дирекции "Земеделие" и Държавен фонд "Земеделие". 
Основните въпросите, които се разгледаха по време на срещите бяха свързани с администрирането на млечните квоти на национално ниво и перспективите в международен аспект, като бяха направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на работата в сектора. Обсъдиха се практически въпроси, управлението и възможностите за оптимизиране на работата на сектора за млечните квоти в България, както и съществуващи проблеми в процеса на работата. По време на визитата си холандският представител и експертите посетиха млекодобивни и млекопреработвателни предприятия, където на място се запознаха с прилагането на изискванията на квотната система в страната.
 


Сходни връзки

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОПРЕДЕЛИ ЖИВОТНОВЪДСТВОТО КАТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРАВИТЕЛСТВОТО ОПРЕДЕЛИ ЖИВОТНОВЪДСТВОТО КАТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ
Автор: Anonymous да 2009-10-08 @ 09:44 EEST

Проблемът е, че у нас всички искат да правят високотехнологично животновъдство. А трябва да се тръгне отдолу - да има основа. Да се намерят тези хора, които са запазили любовта към добитъка и го третират като неразделна част от живота си.

А то сега какво е - има отделно инвеститор, който цели максимална парична печалба и стопанин, който отговаря за всичко друго. Това нямаше да е лошо, ако тези не работиха като рака и щуката. Резултатът се вижда - нито добитък има, нито печалба има. Но така е, като "ум патки пасе"... :))) 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди