изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:13 EEST
Да спиш в раковина или на дърво    
ЛюбопитноПадате си по пътешествията, но традиционните хотели са ви скучни и търсите нещо различно. Тогава непременно трябва да се снабдите с книгата Bed in a tree: and other amazing hotels from around the world на английската журналистка Бетина Ковалевски. Най-екстравагантният хотел според нея се намира на остров Ванкувър (Британска Колумбия) и неговите гости спят в гигантски глобуси сред клоните на вековни дървета.


Те са изработени от дърво, от отсечени при санитарна сеч дървета, а по окачването им е работено пет години, за да се стигне до най-екологичния вариант. В сферите има двойно легло, кухненски бокс с микровълнова и хладилник, банята и тоалетната обаче са в постройка на земята.

"Стаите" са декорирани в различен стил, а два огромни илюминатора разкриват великолепна гледка към океана от една страна и гората от друга. В зависимост от лукса наемането на сферите струва между 75 и 90 британски лири на нощ, а резервации се приемат на www.freespiritspheres.com

На малкия карибски остров "Мухерес", намиращ се на девет мили от бреговете на Канкун(Мексико), пък можете да спите в къща-раковина. Всъщност постройките са две, с различна форма на черупката, разположени на брега на тюркоазено синия океан и са заобиколени от ослепително бял пясък.

Къщите са дело на архитект Едуардо Окампо, като едната била за него, а втората за брат му Октавио - прочут мексикански художник-маринист. Двамата обаче ползват морски домове едва няколко седмици в година, а през останалото време ги отдават под наем срещу 1500 - 2000 долара на седмица.

Както се полага стаите са декорирани с раковини, корали, миди и картина на собственика-художник. Резервации могат да се направят на www.mayaneyes.com .  

Плуващи хотелски стаи пък предлага шведския "Отер ин"(Utter Inn). Семплите червени къщички за разположени в езерото Меларен(Mälaren), третото по големина в Швеция. Те са боядисани в традиционните за страната цветове - червено и бяло.

Дървените кабинки не са почитателите на лукса, като на площ от 6 кв. м. има само газова печка, автомат с вода за пиене, малка масичка и химическа тоалетна. Те обаче са заобиколени от плаваща веранда, на която е истинско удоволствие да се излежаваш в слънчев ден.

Най-голямата атракция на плаващата хотелска стая е спалнята, която се намира под водата. До нея се стига по алуминиева стълба, оформлението е като във второкласна каюта на кораб, но гледката през четирите илюминатора определено си заслужава.

Едно от неудобството на плаващите къщи е, че се разлюляват силно, когато в близост премине моторница. Нощувката в уникалната къща струва 95 лири. 

На 90 минути от Мелбърн в Джипсленд риджиън Австралия пък се намират трите уникални къщички на хотел "Мира Мира". Те са разположени насред гората. Най-впечатляващата къщичка е от камък с фасада във формата на лице на трол, като вратата е неговата уста.

Отвътре усещането е все едно си в пещера, като са оформени дори сталактити, сталагмити. Къщата има две спални и три тераси, гледащи към близкото езеро. Обзаведена с всичко необходимо, включително барбекю и градинска мебел. В почивните дни наемането на къщичката излиза 204 лири, а в делнични 162 лири.


Втората къщичка от "Мира Мира хотел" прилича на малък сюреалистичен кукленски замък(вдъхновен от испанския архитект Антони Гауди),  а третата е в типичен японски стил. Те могат да се видят на www.miramira.com.au.  

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Да спиш в раковина или на дърво | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди