изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:29 EEST
УСЛОВНО НАКАЗАНИЕ ЗА ФАЛШИВИ БАНКНОТИ    
Ред и сигурност51-годишният Петър Г. П. получи условно наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода” при 3 години изпитателен срок, съобщиха от Окръжния съд в Добрич.

Той бе признат за виновен, че  през юли и август 1992 г. в Добрич, при условията на продължавано престъпление, е изготвил неистински парични знаци – общо 418 броя банкноти по 20 USD  и 189 броя банкноти по 50 USD на обща стойност 17 810 USD. Вчера Добричкият окръжен съд одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Петър П. призна вината си и заяви, че разбира последствията на извънсъдебното споразумение на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал.

Фалшивите банкноти са иззети при обиск от друго лице на 14.08.1992 г. На следващия ден Петър П. доброволно предал на органите на реда заготовките за изработване на доларите и офсетови матрици. Техническата експертиза по делото е показала, че иззетите копюри са направени на матриците, предадени от Петър П.

Той е роден в с. Коритен, Добричка област, но в момента живее в Костинброд. Завършил е средно образование, работи по професията си, женен, неосъждан.

Добричкият окръжен съд прецени, че сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение не противоречи на морала и закона, и прекрати наказателното производство срещу Петър П. Съдът прие, че наказанието му е справедливо,  предвид дългия период от време, изминал от датата на извършване на деянието за реализиране на наказателната отговорност.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване или протест. НДТ

 

 


Сходни връзки

УСЛОВНО НАКАЗАНИЕ ЗА ФАЛШИВИ БАНКНОТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УСЛОВНО НАКАЗАНИЕ ЗА ФАЛШИВИ БАНКНОТИ
Автор: Anonymous да 2009-10-07 @ 16:59 EEST
Ако бяха почакали още 20 години, можеше и от условна присъда да няма нужда.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди