изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:56 EEST
РЕНОВИРАТ 55 КМ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
НовиниЗа това, че продължават дейностите по изпълнение на обект  по Програма за хармонизация на националната пътна мрежа по проект "Транзитни пътища V" на територията на Областно пътно управление - Добрич, съобщиха от пресслужбата на управлението. В рамките на проекта се извършва рехабилитация на общо 75 км, като 20 км пътища са на територията на Силистренска област, а 55 км - в Добричка, уточняват още от пресслужбата.

Стойността на цялата програма е 54.6 млн. лв., като финансирането е от Европейската банка - кредит, и от бюджета на страната. Възложител е "Пътна инфраструктура", а изпълнители - "Пътперфект-Т" - Силистра, "Пътно строителство" - Добрич, "Хидрострой" - Варна. 55-километровия участък в областта ни започва от границата със Силистренска област и преминава през селищата Коларци, Хитово, Карапелит, кв. "Рилци" и през югозападната страна на Околовръстния път се включва в пътя за Варна. Предвидена е рехабилитация пътищата, както и реконструкция на високите насипи до разклона за Малка Смолница, до Свинекомплекс - Карапелит и до Карапелит. Ще бъдат ремонтирани и две големи пътни съоръжения - мостът  до кв. "Рилци" и мостът  на  Околовръстен път - местността "Гаази Баба". В "Рилци" старите бордюри бъдат заменени с нови. За зимния период до 15 ноември т.г. ще се възстанови вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка. От ОПУ добавят, че  движението на МПС се извършва в двете платна с ограничение на скоростта и временна сигнализация, като призовават всички водачи да спазват поставените ограничения.
 


Сходни връзки

РЕНОВИРАТ 55 КМ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди