изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:01 EEST
Топъл уикенд, другата седмица - 2 градуса    
Времето
Уикендът ще бъде топъл и приятен, с температури през деня от 23 до 28 градуса, а минималните сутрин от 10 до 15. Ще бъде предимно слънчево, с малко повече облаци през почивните дни, прогнозират синоптиците.


На места в крайните северозападни райони не са изключени и слаби превалявания.
Промяната на времето обаче ще се усети още в неделния ден, с увеличение на облачността от запад. В понеделник ще завали на места в северозападната половина на страната. Температурите от запад ще започнат да се понижават. Във вторник превалявания ще има в цялата страна, но от Северозапад те ще отслабват, а по-късно и ще започнат да спират.
В сряда ще се установи студено за сезона време, почти без валежи. Температурите през деня ще бъдат около и малко над 10 градуса, а сутрешните от около 2 до 7. Предстоящият уикенд, преди промяната на времето, ще бъде много подходящ за почивка на планина, с температури на надморска височина 1200 метра от около 18-19 градуса (доста високи за това време на годината) и незначителна облачност.
Във вторник температурите там ще се понижат рязко и ще бъдат около и по-ниски от 5 градуса. Ще бъде предимно облачно, с превалявания в ниските части от дъжд и мокър сняг, а по високите части от сняг. Температурен рекорд е отчетен на връх Рожен днес, съобщи междувременно за „Фокус” дежурният метеоролог в Смолян Минчо Хаджиев. Той посочи, че в 14,30 часа термометърът на върха е сочел 21 градуса, което е нетипично за месец октомври. Хаджиев допълни, че дори през миналия месец септември термометърът не е отчел повече от 20 градуса. Тази нощ на върха, който е висок 1700 м, също е било по-топло отколкото в по-ниските части на планината - докато в Чепеларе температурата е била 4 градуса, на Рожен са отчетени 11 градуса. dir.bg
 


Сходни връзки

Топъл уикенд, другата седмица - 2 градуса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди