изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:37 EEST
Либия скочи на ЮНЕСКО заради Ирина Бокова    
По светаЛибия заплаши днес да замрази сътрудничеството си с ЮНЕСКО, ако българката Ирина Бокова бъде утвърдена на 15 октомври начело на организацията от Генералната конференция, предаде Франс прес.

Бокова беше избрана от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО на 22 септември след оспорвана битка с кандидата на Египет, подкрепян от арабските и мюсюлманските страни и обвинен в антисемитски позиции.

Либия "осъжда този избор и изразява своето несъгласие с кандидатурата на българската представителка на поста генерален директор на ЮНЕСКО", се казва в либийска декларация, изпратена до председателя и членовете на Генералната конференция, посочва АФП.

Триполи обявява "намерението си да замрази програмите за сътрудничество с ЮНЕСКО, ако г-жа Бокова поеме функциите на генерален директор", се добавя в декларацията, подписана от либийския министър на образованието на научните изследвания Абделкабер Багдади. Либия не желае "да бъде част от организация, ръководена от кандидат от тази страна", се добавя в текста. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Либия скочи на ЮНЕСКО заради Ирина Бокова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди