изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:46 EEST
България отписа проекти за 51 млн. евро по ФАР    
Новини
България няма да търси финансиране от европейските фондове към момента за 18 проекта по програмата ФАР, които са попаднали в т. нар. "червена група".


Това съобщи днес изпълняващият длъжността директор на дирекцията "Изпълнителна агенция - програма ФАР" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Кирил Гератлиев, цитиран от БТА. Той участва в кръгла маса на тема "Европейските фондове - основен ресурс за възстановяване и възраждане на българската икономика, за постигане на по-висок стандарт на българските граждани", организирана от ГЕРБ-Варна.
По думите на Гератлиев проектите са разделени в три групи след преговори и анализ с представители на генералната дирекция "Разширяване" на ЕК. Той посочи, че проектите в "червената група" имат системни слабости, а общата им стойност е 50,8 милиона евро. При проекти във втората група също има констатирани слабости на различни етапи от реализацията им, но при тях ще има финансова корекция. В зависимост от констатираните слабости редукцията ще е с от пет до 15 процента намаляване на средствата.
В "зелената група" са проектите без констатирани слабости и при тях няма да има никакви корекции; те са на стойност около 1-1,5 милиона евро.
България вероятно ще трябва да върне сумата за европейско финансиране по десет проблемни пътни проекти, които са на обща стойност 32 млн. евро и са осигурени по програма ФАР. Това каза преди месец заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. dir.bg
 


Сходни връзки

България отписа проекти за 51 млн. евро по ФАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди