изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:29 EEST
Футбол: България загуби от Кипър с 1:4 (ОБЗОР)    
СпортЛарнака. Националният ни футболен отбор записа изключително унизителна загуба с 1:4 при гостуването си на Кипър в предпоследна световна квалификация от Група 8 на зона „Европа”. С това поражение се изпариха и илюзорните ни шансове да се класираме за Световното първенство в ЮАР догодина. Факт е, че ще пропуснем трето поредно световно първенство, а играчите на Станимир Стоилов трябва да се радват, че допуснаха само 4 гола във вратата си.


Президентът Борислав Михайлов сподели след мача, че трябва да се направят кардинални промени, но не пожела да каже какви.

България загуби от Кипър 1:4 в Ларнака
Националният ни футболен отбор записа една от най-неприятните си загуби в историята на световните квалификации. В предпоследен мач от Група 8 за първенството в ЮАР догодина България отстъпи с 1:4 при гостуването си на Кипър в Ларнака. Домакините тотално надиграха противника си и могат само да съжаляват, че отбелязаха само 4 гола. Хараламбидес отбеляза два бързи гола в 11-ата и 21-ата минута, а Бербатов върна един преди почивката. Константину се разписа за 3:1 в 58-ата, а Алоефтис оформи крайното 4:1 в 78-ата мин.
Още в 3-ата мин. Георгиев центрира към Бербатов, който бе изведен сам срещу вратаря на Кипър, но не успя да овладее топката и Августи я улови.
В 7-ата минута Петров проби от ляво, центрира към Георгиев, който шутира от точката за дузпи, но ударът му срещна напречната греда.
В 11-ата мин. Макридис се измъкна от пазещия го Костадин Стоянов, центрира в пеналта, Николов не успя да изчисти кълбото и Хараламбидес вкара за 1:0 от няколко метра. В 21-ата минута. Иван Иванов сгреши в центъра на терена, Хараламбидес пое кълбото, напредна и с премерен удар от около 20 метра се разписа за втори път във вратата на Иванков. В 40-ата мин. Мартин Петров шутира от пряк свободен удар, но кълбото срещна стената. В 45-ата мин. Стилиян Петров подаде на Бербатов, който необезпокояван от границата на наказателното поле вкара топката във вратата на Августи с премерен диагонален удар - 2:1.
При резултат 2:1 за Кипър завърши първото полувреме.
В 53-ата мин. Ангелов подаде в ляво на Георгиев, той финтира противников защитник, стреля, но кълбото отново срещна гредата на Августи.
В 58-ата мин. Хараламбидес центрира от дясно в полето на Иванков, необезпокояваният бранител Иванов не успя да спре кълбото, което попадна в Константину и последният на празна врата се разписа за 3:1.
Последният гол бе дело на Алунеску, който бе изведен зад гърба на защитата и се разписа в 78-ата минута от около 13 метра, след като прехвърли Михайлов.
След тази загуба България си остана на третото място с 11 точки, а Кипър е на 4-ото с 8 т.

Стоилов: Кипър си правеше каквото иска пред нашата врата
Изключително слаб мач за нас. Не можем да виним само защитниците. В началото пропуснахме и това ни беше грешката, защото след това Кипър си правеше каквото иска пред нашата врата. Това заяви пред камерите на БНТ селекционерът на националния ни отбор Станимир Стоилов след тежката загуба от Кипър с 4:1. „Постоянно казвам, че играчите от родното първенство нямат нужната класа да играят на това ниво. В този мач си пролича”, заяви Стоилов.
Той каза, че не се притеснява за мястото си в националния отбор. „Нормално е феновете да ми искат оставката, но аз съм свикнал с такива неща. Щом привържениците не си обичат националния отбор, да ми искат оставката.”

Борислав Михайлов: Трябва да се вземат мерки, срещу Грузия не очаквам фенове
Трябва да се вземат мерки. Персонални грешки, особено в защита. В атака си играем все едно на малки вратички. Това заяви след загубата от Кипър президентът на БФС Борислав Михайлов. „В дефанзивен план бяхме трагични. Кипър не е слаб тим, но не трябваше да губим по такъв начин. Явно това са ни възможностите и трябва да се примирим”, заяви Михайлов.
Той обясни, че част от този срам трябва да бъде изчистен с победа срещу Грузия в последния ни мач в сряда „Срещу Грузия трябва да очакваме само победа – нищо друго. Там обаче не очаквам никакви фенове”, каза още Михайлов.
Шефът на родния ни футбол благодари и на тези 3000 феновете, които посетиха мача. „Искам да благодаря на публиката, защото беше невероятна. Никъде не сме имали такава подкрепа”, каза още Михайлов пред камерите на „РИНГ.БГ”.

Бербатов: Все едно играхме вкъщи и накрая какво стана? Бум 4:1
Опитваме се, но нищо не става. Не знам дали нещата ще се променят. Разочарование, унижение, какво друго мога да кажа? Това заяви след загубата от Кипър с 4:1 капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов. „Не можем да виним младите момчета. Някой от тях играят за първи път и бяха притеснени, но това е нормално”, заяви Бербатов пред камерите на „РИНГ.БГ.
Той обясни, че са излезли с настройката за категорична победа, но все още не може да си обясни какво стана. ”Все едно играхме в къщи и накрая какво стана? Бум 4:1. Трябва да се притесняваме от Грузия, защото ако продължаваме да играем по този начин, не знам какво ни чака”, обобщи нападателят на Манчестър Юнайтед.

Сираков: Тази загуба е доказателство, че българският футбол върви надолу
Директорът на националните отбори Наско Сираков остана изключително разочарован от загубата от Кипър с 1:4. Той смята, че това поражение е доказателство, че българският футбол върви надолу. „Плаче ми се. Това е истината, когато толкова време не обръщаме внимание на българския футбол, но някои хора не приемат истината „Не искам да ми задават въпроси, защо викаме този или онзи, викаме ги, за да се представи националният на по-високо ниво”, каза Сираков, цитиран от „Дарик Радио”.
„От много години вървим надолу, но ние не искаме да го разберем и да осъзнаем, къде ни е мястото”, каза още той като не пропусна да коментира издигнатия плакат от феновете на България, на който пишеше: „Наско и Мъри вън от националния”. „Ако аз бях на мястото на публиката и аз щях да издигна такъв плакат”.

Георги Първанов: България има невероятна публика
Президентът на Република България Георги Първанов остана разочарован от загубата на националния ни отбор от Кипър с 4:1 в Ларнака. Както е известно Първанов бе на двудневно посещение в Кипър и изгледа на живо мача на националите ни. „Това, което мога да кажа е, че имаме невероятна публика. Публика, която може да скандира при 1:3, 1:4 "българи юнаци", която да окуражава така мощно, сигурно никъде няма да се намери. Жалко, много грешки, нямаше идея, нямаше концепция. Атмосферата беше много добра”, заяви Първанов.
„Ние играехме на собствен терен. Публиката доминираше. Беше много коректно отношението на всички, но и това не помага - трябва да се играе”, каза още Георги Първанов.

Божинов: Кипър ни надигра тотално
Срамно е. България за първи път пада от Кипър, много е срамно. Те обаче са на едно много добра игра. Това заяви след загубата от Кипър с 4:1 нападателят на България Валери Божинов. „Изиграха си положенията и си ги реализираха. Те просто ни надиграха отвсякъде”, заяви Божинов и продължи „Не можеш да кажеш на черното, че е бяло. Те ни надиграха и ни изнесоха урок. Настроение има, но не знам какво стана”, каза още той пред камерите на БНТ.

Класиране в Група 8 след мача Кипър - България
Отбор Мачове П Р З Г.Р. Точки
1 ИТАЛИЯ 8 6 2 0 13:3 20
2 ИРЛАНДИЯ 8 4 4 0 10:6 16
3 БЪЛГАРИЯ 9 2 5 2 11:11 11
4 КИПЪР 8 2 2 4 11:12 8
5 ЧЕРНА ГОРА 8 1 4 3 8:13 7
6 ГРУЗИЯ 9 0 3 6 5:13 3

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: България загуби от Кипър с 1:4 (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди