изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:11 EEST
Свалят осигуровките с 5%    
Новини
Социалните осигуровки може да паднат с 5% още от януари. Тристранният съвет вече обмисля тази мярка за работодателите.


Това разкри в Перник финансовият министър Симеон Дянков, пише "Стандарт", цитиран от БГНЕС. Досега се планираше осигуровките да бъдат намалени на два пъти, с 2 на сто през зимата и с още 3 на сто от лятото. Асоциацията на машиностроителите обаче поиска държавата да плаща по-голяма част от разходите, за да оцелеят заводите в кризата.
Можем да си го позволим, но няма как да стане по сектори, категоричен е Дянков. Именно това ще предизвика ударното сваляне на осигуровките.
Девет месеца държавата ще плаща на всеки работник, който е на 4-часов работен ден, обяви още Дянков на срещата. Решението за увеличаване на срока вече е одобрено от работодатели и синдикати.
"Бих насърчил Дянков да бъде по-смел, очакванията са за по-голямо данъчно намаление, така че осигурителната тежест, трябва да се намали не само с 2% , а с 5%." Това заяви преди дни лидерът на СДС Мартин Димитров. Предлагаме още намаление на данъка за едноличните търговци и по-бързо възстановяване на ДДС.
Имаме нужда от повече смелост, защото България е в много тежка ситуация и само това ще помогне, категоричен е съпредседателят на Синята коалиция.

DIR.BG

 


Сходни връзки

Свалят осигуровките с 5% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди