изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:50 EEST
Борисов: Македония да върне детето на Митрова, ако иска подкрепата на България    
Новини

"През зъби сме си мълчали през цялото време, въпреки личните разговори, които съм водил", каза Борисов, припомняйки случилото се със Спаска Митрова. "Моите уважения към съдебната система, към държавата Македония и нейните управници, но това момиче да го държиш толкова време в затвора - нека си лежи на тяхната съвест", заяви премиерът Бойко Борисов след среща с освободената от македонски затвор българка Спаска Митрова.



Премиерът Бойко Борисов каза, че момичето ще отиде в София, където ще пренощува в резиденция "Бояна". Предстои още в понеделник да бъдат оформени документите й, ще й бъде предложена и работа, съобщи той.

„Това, което е важно за мен, за правителството и всички български граждани, тъй като тук се изредиха и други случаи с наши сънародници - моряци, починали, болни, осъдени хора, но които са в правото си, е те и близките им да усетят подкрепата на държавата и да сме солидарни всички с тях от името на всички български граждани”, заяви Бойко Борисов.

"Искам само да си върна детето и да си дойда в моята държава - България". Това каза в Сандански Спаска Митрова след срещата си с българския министър-председател Бойко Борисов. Премиерът разговаря повече от половин час с освободената вчера от македонски затвор млада жена в парк-хотел "Пирин", където тя пристигна заедно със своята майка.

„Много благодаря на цялата държава България за всичко това, което направиха за мен, и за голямата поддръжка, каза Спаска Митрова. Тя бе видимо уморена и притеснена. Митрова обясни, че не знае къде е детето й в момента и в какво състояние е.

"Тази среща не е анти-Македония и срещу Македония, а точно обратното. Имахме подобен прецедент с Полша, изпълнихме стриктно решението на полския съд, макар да раздвоихме обществото. Съдът в Македония е отсъдил детето й на нея.

Надявам се македонските власти да си изпълнят ангажимента, както ние, ако считат, че са правова държава и ако разчитат на подкрепата на България по пътя, по който са тръгнали", каза Борисов.

http://news.bpost.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Македония да върне детето на Митрова, ако иска подкрепата на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди