изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:23 EET
Хиляди сърби празнуваха по улиците    
СпортХиляди фенове излязоха по улиците на сръбските градове, за да отпразнуват победата на националния отбор с 5:0 над Румъния, която им осигури място на световните футболни финали в Южна Африка догодина.

„Искам да поздравя футболистите за този фантастичен успех. Този успех е невероятно важен за целия ни народ. Ние ще бъдем с нашия отбор на Световното първенство в Република Южна Африка", каза президентът на Сърбия Борис Тадич пред местните медии.

Сръбският премиер Мирко Цветкович и министърът на вътрешните работи Ивица Дачич също поздравиха националния отбор по футбол. „Това е невероятен успех за страната", каза Цветкович, а Дачич благодари на отбора за това, че „върна гордостта на Сърбия".

Сърбия победи Румъния с 5:0 и се класира за Мондиал за пръв път, откакто е самостоятелна държава. За последно Сърбия игра на световни финали през 2006 година, но с заедно Черна гора.

„Изключително съм щастлив. Хората в страната заслужават тази радост. Отборът на Сърбия показа, че има страхотен колектив и футболисти", каза старши треньорът на тима Радомир Антич.

След мача хиляди запалянковци заляха улиците на големите градове и до ранни зори празнуваха класирането на плавите за Мондиал 2010. Полицията съобщи, че празненствата са преминали без инциденти. http://topsport.ibox.bg
 


Сходни връзки

Хиляди сърби празнуваха по улиците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди