изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:44 EEST
Започна протестът на железничарите в Бургас    
ОбществоБургас. Започна протестът на железничарите в Бургас, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Около 30 души, работещи и в двете структури - на „БДЖ” и Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) се събраха на Автогара-юг, за да изразят опасенията си от предстоящите съкращения и структурни реформи.

Според местни синдикалисти през последните години от 2003 до 2009 г. в системата на железниците са правени реформи пет пъти, все с обещания за заздравяване на компанията. Железничарите настояват предстоящите промени да бъдат спрени, тъй като са предприети от предходното ръководство на компанията. Те настояват, ако се предприемат съкращения, те да засегнат и администрацията, а не да се започва от кантонери, чистачи и обикновени работници. Зам.-председателят на регионалната структура на КП „Подкрепа” в Бургас Дянко Димов каза, че работниците искат само три неща – работа, добри условия за труд и редовно изплащане на работните заплати. Това в БДЖ го няма, каза той. Димов допълни, че сега е моментът всички работещи в железниците да се обединят, независимо от това в кой синдикат членуват, тъй като сега е моментът те да извоюват правата си и от това зависи съдбата на всеки един от тях. Дянко Димов посочи, че следващият протест ще е на железопътните релси. Железничарите са силни и това са го доказали не веднъж в историята, допълни той. Запитан защо все пак на митинга има едва 30 души, Димов каза, че това си го обяснява с българския манталитет, а друг мъж допълни, че колегите им са наплашени от предстоящите съкращения и не искат да ги виждат на протеста, защото се страхуват да не загубят работата си първи. Димов допълни, че всеки момент очакват влак от Карнобат, с който ще пристигнат още протестиращи железничари, но има 25-минутно закъснение. Сред протестиращите има железничари, които са дошли със семействата си, като основният им мотив е забавянето на заплатите. „Как да обясним на децата си, че не можем да им купим дори вафла”, питаха майки.
Катя НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Започна протестът на железничарите в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди