изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:21 EEST
СЪДЪТ ОТХВЪРЛИ ЖАЛБА СРЕЩУ ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ    
Ред и сигурност Окръжните магистрати в Добрич прекратиха делото, образувано по жалба на Живка Гаич срещу частен съдебен изпълнител.

Тричленен съдебен състав прие, че жалбата е недопустима, защото оплакванията в нея не отговарят на правата, които длъжникът има в изпълнителното производство.

Длъжникът Живка Гаич атакува проведен на 23 юни 2008 г. от частен съдебен изпълнител явен търг с устно наддаване на движими вещи във вила в Каварна, в която са съсобственици със съпруга й. Продажбата на вещи - 983 броя, е обявена на първоначално определена цена от 32 368 лв. Според Живка Гаич, на този търг наддаване не е било извършено и вместо поотделно, вещите са били продадени на цена, предпочетена от частния съдебен изпълнител и уговорена с купувача. Длъжникът твърди още, че Частният съдебен изпълнител е допуснал процесуални нарушения, като й е присъдил прекомерни разноски за изготвянето на съдебно-счетоводна експертиза.

Добричкият окръжен съд установи, че оплакванията в жалбата на длъжника не отговарят на възможностите, които му дават регламентите в Гражданско-процесуалния кодекс, на които се позовава. Съдът посочва, че продажбата на движими вещи не може да бъде обжалвана или оспорвана по исков ред, защото се ползва със стабилитет. Това означава, че веднъж извършена, продажбата на движими вещи не може да бъде отменяна /чл. 482, ал. 1 от Гражданско-процесуалния кодекс /.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Варна. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТХВЪРЛИ ЖАЛБА СРЕЩУ ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди