изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:19 EEST
„Мулен Руж” отбеляза 120 годишнината си    
Любопитно Кабарето „Мулен Руж”, увековечено в творбите на Толуз Лотрек, въпреки кризата продължава своето бурно съществуване и отбеляза 120 години от създаването си!


  Всеки ден 97 на сто от местата в „Мулен Руж” са запълнени, въпреки че цената на най-скъпите билети достига 400 евро. Срещу 80 евро прочутото шоу може да се гледа от галерията. За година в заведението се изпиват 240 – 350 000 бутилки шампанско, което е една десета от цялата френска продукция на пенливата напитка. Вечерната програма на кабарето сега се нарича „Феерия” и се състои от три части – „Парижки кан-кан”, „Толуз-Лотрек” и „Бел епок”.
  „Мулен Руж” е открито през специалната 1889г., когато във френската столица се организира Световното изложение и е „прерязана лентата” на Айфеловата кула. В Париж се стичат стотици хиляди гости – чудесно време за да бъде отворено увеселително заведение. Кабарето се прочува особено много след като полицията се опитва да забрани изпълненията на кан-кан. Това само привлича нови многобройни посетители. Кан-канът е неотменна част от кабарето, което създателите му Жозеф Оле и Шарл Зидлер планират като „първият дворец на жените в света и храм на танца”. Подготовката на танцьорите в „Мулен Руж” е на изключително високо равнище. Бившият участник в спектаклите Жан-Ив Рителюс по-късно е танцувал в Руския балет на Дягилев с Ана Павлова. В друг период от време един от спектаклите в „Мулен Руж” е поставен от Михаил Баришников и има феноменален успех.
  Но „Мулен Руж” не е само неудържимият кан-кан. Това е едно наистина историческо арт място, на сцената му се изявяват звезди като Шарл Азнавур, Едит Пиаф, Ив Монтан, Далида, Ела Фицджералд, Лайза Минели, Рей Чарлз, Франк Синатра, Елтън Джон. В сегашния спектакъл „Феерия”, който се играе вече девет години и ще може да бъде видян до края на 2010г., участват над 100 души, сред които 60 полуголи балерини. Те се появяват на сцената малко преди края на 4-часовото шоу, предизвиквайки бурните емоции на публиката.
  За много туристи от Азия и Америка, а и от другите кътчета на света, е просто задължително да заемат едно от 850-те места в залата на „Мулен Руж”, когато са в Париж.
  Да припомним, че в кабарето е танцувала и прочутата българска балерина Фео Мустакова, която е била също така и солистка във „Фоли Бержер” и „Лидо”.

erogance.eu

 


Сходни връзки

„Мулен Руж” отбеляза 120 годишнината си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди