изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:09 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВИВАЛДИ - НА СТАДИОН    
ЛюбопитноНай-новата серия струнни инструменти "Ямаха" - "Сайлънд" за първи път бяха представени у нас. Със специално доставените от Берлин цигулка и виолончело "Сайлънд" музиканти от Български камерен оркестър - Добрич, показаха новото звучене на "Четирите годишни времена" на Вивалди. Промоцията на най-новия клас цигулки и чело на "Ямаха" бе в рамките на музикалния фестивал "Есенен бриз". Цигулката, с която свириха добричките музиканти, е клас по-висок от този на Ванеса Мей. Специфичното за инструментите "Сайлънд" е, че те акустично не издават звук. С такива инструменти може да се свири класика на стадион, коментира проф. Виктор Чучков - председател на Съюза на българските композитори.

НАД БОЛНИЦАТА ТЕГНЕ ЗАПЛАХА ОТ СПИРАНЕ НА ГАЗТА

От "Газ инженеринг" са предупредили ръководството на Районната болница в Добрич, че ще спрат подаването на газ за здравното заведение, ако не бъдат заплатени ползваните количества газ през септември и ако болницата няма възможност да плаща занапред. Последната сума, получена на 28 септември от общината като веществена издръжка е 1 500 лв. За септември болницата дължи за газ 3 877.40 лв. Заплатите за август, вместо на 14 септември, са били изплатени на 27-и. Болницата обжалва пред съда блокирането на сметката в "Биохим", заяви директорът на здравното заведение д-р Маринела Бешкова.
НДТ - 12 октомври 1999 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВИВАЛДИ - НА СТАДИОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди