изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:59 EEST
Дянков: Излизаме от кризата след 15 юни    
ИкономикаМинистърът на финансите Симеон Дянков разкри плановете на правителството за излизане от кризата - вдигане на бюджета на 15 юни. Това ще се случи, ако се оправдаят очакванията на управляващите през пролетта да има ефект от новото управление.

"Планирам на 15 юни да актуализираме бюджета и да вървим нагоре. Тогава би трябвало да имаме достатъчно сигнали за излизане от кризата - такива очаквам да се появят още през пролетта. Именно те ще ни позволят да увеличим разходите през лятото - дотогава ще боравим с балансиран бюджет", обяви Симеон Дянков пред Нова телевизия, цитиран от БЛИЦ.
Той поясни, че отпуснатите суми на отделните министерства не са толкова малко, колкото изглеждат. Според финансист номер едно на България бюджет' 2010 е същият по размери като този отпреди 2 години, но изостава логично от изкуствено завишения бюджет' 2009, който, според Дянков, е с увеличен на теория, но не и на практика обем.
Министърът коментира и вдигането на акциза на цигарите и изненадващото запазване на този за алкохола. (Виж линка долу)
"Крайното решение бе взето от Бойко Борисов, но той го направи на базата на изготвения анализ. Правителството е колективен орган и ние се съобразяваме с различните мнения по въпроса. Според мен и моето министерство трябваше да бъдат увеличени и двата акциза, но в крайна сметка се съгласих с общото становище и това е напълно нормално", каза Симеон Дянков.
Той за пореден път изрази възмущението си от лошото състояние на държавните дела след управлението на Тройната коалиция. Той отбеляза, че само за двете седмици след обявяването на изборната загуба на предшествениците си те са изхарчили 2,5 милиарда, без да уточни дали става дума за евро или лева. Вицепремиерът обобщи завареното положение по следния начин: "Помните стенограмата от изказването на Николай Василев пред парламента - "останали сме само на хляб и вода". Реално в момента и хляб няма, така че сме останали само на вода".
· Коментари (104) · Обедняването продължава поне до 2012 г. · Повишава се акцизът само на цигарите · Министрите изтупаха празните джобове · Отблокираха 700 млн. лева за здраве 
dir.bg
 


Сходни връзки

Дянков: Излизаме от кризата след 15 юни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди