изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:58 EEST
Морякът Панко Тодоров още не може да говори    
Новини
Морякът Панко Тодоров, който изпадна в кома по време на плаване в Иран, ще се възстановява от шест месеца до една година.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна тази сутрин с Тодоров, който през лятото беше транспортиран в състояние на кома след негова намеса, предаде БТА.
Съпругата на моряка - Елена, съобщи, че здравословното му състояние значително се е подобрило, той е стабилизиран и ще бъде изписан от ВМА, където беше настанен за лечение. В момента той разбира какво се говори, но още не може да говори.
Жената благодари на премиера за своевременната намеса, транспортирането и помощта. На срещата премиерът се е интересувал за състоянието на Тодоров и му е пожелал бързо възстановяване. Лечението и рехабилитацията на Панко Тодоров ще продължат във Варненската военноморска болница. 
Елена Тодорова заяви, че ще заведе съдебно дело срещу корабособственика "Булком". От транспортирането на моряка на 2 август досега никой от фирмата не е проявил интерес за състоянието му, твърди тя. Оказва се също така, че Панков няма застраховка. Жена му е получила писмо от фирмата посредник "Комби трейдинг", в което пише, че здравна застраховка има, но тя се съхранява от корабособственика.
50-годишният Панко Тодоров заминал на 27 май 2009 година на рейс с кораб "Пагане", който плава под панамски флаг с още трима негови колеги – моряк, рулеви и готвач, припомня БГНЕС. Притежател на плавателния съд е фирма "Булкон", която е регистрирана в кипърския град Лимасол. Неин собственик е небезизвестният Пламен Дионисиев. Инцидентът с Тодоров се разиграва на 6 юни на иранското пристанище Бандар Абас. В края на юли министър председателят Бойко Борисов разпореди да бъде изпратен самолет, като бъде заплатен полетът, с който ще бъде транспортиран Панко Тодоров до България.
dir.bg
 


Сходни връзки

Морякът Панко Тодоров още не може да говори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.50 секунди