изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:07 EEST
СЕДМИЦИ еTWINNING В ДОБРИЧ    
ОбразованиеВ рамките на традиционните европейски седмици на eTwinning днес в Добрич ще се проведе инфо-форум "Магията eTwinning". Организатори са Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" и Езикова гимназия " Гео Милев". На срещата ще присъства Стоян Кюлев, ръководител на сектор e -Twinning в Центъра за развитие на човешките ресурси - София, който администрира програмата за България.

Пред преподаватели от региона ще бъдат представени възможностите на портала, както и успешни и отличени проекти на двете училища, съобщиха в аванс от ФСГ. Ще се обърне особено внимание на устойчивото развитие на проектните идеи - утвърдени партньорства, реализирани взаимни визити, продължаващи проекти. Акцент ще се постави и върху лесната достъпност и почти неограничените възможности, които той дава за работа, обмен на идеи и опит и разработване на теми и проекти чрез информационните и компютърни технологии. Срещата  ще се проведе  от 17:00 часа в стая  206 на Висше училище Международен колеж.
Друга eTwinning-проява в Добрич ще има на 30 октомври.  В рамките на проект  " Oт врага към героя" във Финансово-стопанска гимназия ще се проведе аудио-видео конференция с ученици от германския град Висмар. Софтуерът за конференцията ще бъде предоставен от Центъра по медии и интерактивност към университета в град Гийсен.
eTwinning  е част от програма  "Учене през целия живот" на Европейската Комисия. Тя предоставя на заетите с възпитанието и обучението на деца и младежи от 3 до 19-годишна възраст  възможност за сътрудничество с колеги от Европа и реализацията на партньорски проекти посредством Интернет и използване на ИКТ.
 


Сходни връзки

СЕДМИЦИ еTWINNING В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди