изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:35 EEST
Награждават капитана на „Илинден”, удавил 15 българи    
НовиниЧакаме да завърши делото срещу капитана на кораба „Илинден” Сотир Филевски и тогава ще решим дали да не го наградим заради това че лично е спасил 5-6 души.

Това каза пред „Фокус” кметът на Охрид Александър Петревски. На въпрос, дали не се прибързва с награждаването на Филевски, срещу който се води съдебен процес, кметът отговори: „Смятам, че има два различни процеса – единият е съдебният процес дали е виновен за управлението на кораба, това е едно, а друго е участието му, след като е станала трагедията, в спасяването. Защото е факт, че той лично е участвал в спасяването и е спасил доста хора. Ние внимателно следим тези процеси и няма да бързаме да ги водим паралелно, т.е. ще изчакаме”.
На 17 октомври стават 40 дни от трагедията и се планира да се направим. Планираме да дойде по един член от семействата на жертвите тук в Охрид, каза още кметът на града. Той добави, че може да покани и кмета на Пирдоп. Петревски планира да обсъди изграждането на паметника за загиналите ни сънародници.
„Планираме сега да договорим какво да бъде, как да изглежда и кога да бъде открит. Дали на годишнината или на друга дата. Има много различни идеи. Искаме заедно да решим какво ще правим”, каза още кметът.
Първите данни на разследването сочат, че на борда на кораба не са били взети никакви предварителни мерки, за да не се допусне нещастието. Непосредствено след инцидента капитанът на кораба Сотир Филевски от Охрид бе задържан за срок от 30 дни в предварителния арест. На 5 октомври мярката арест бе продължена. dir.bg
 


Сходни връзки

Награждават капитана на „Илинден”, удавил 15 българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди