изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-06-04 @ 18:23 EEST
Масларова заложила ”бомба” в социалния бюджет    
Новини
До края на годината се очаква дефицитът в Министерството на труда и социалната политика да достигне 97 млн. лв., съобщи министър Тотю Младенов.В тази връзка ще попитам предишните управляващи, в това число и бившия министър на ведомството Емилия Масларова, защо се е стигнало до този нереалистичен бюджет, чиито дефицити ще се плащат от това управление, заяви Младенов, предаде БТА.


Като пример той посочи договорените проекти по "Красива България" на стойност 7,4 млн. лв. повече от наличните в бюджета, изчерпването на бюджета за помощните средства за хората с увреждания и откритите там над 50 нарушения, похарчените над 20 млн. лв. за обект в Стара Загора, плануваните в бюджета на пенсионното осигуряване за 2009 г. двойно по-малко безработни с право на обезщетение, дефицитът в НОИ, който е за над 550 млн. лв.
Бюджетът за следващата година, предвиден от Министерството на финансите е с 385 млн. лв. по-малко, каза министър Младенов. По думите му почти всяко министерство има такива проблеми, но разговорите продължават. Работата ще продължи на експертно ниво, за да се намери оптимално решение и да се защитят най-уязвимите групи от българското общество, заяви министърът. Младенов заяви, че вече е изпратил до прокуратурата данните за нарушенията по договорите за "Красива България", подписани в последните месеци от управлението на кабинета "Станишев". А от началото на новия управленски мандат Икономическа полиция прави проверка на ремонта на Центъра за предлагане на комплексни социални услуги в Стара Загора, както и сделката за отдаването под наем на почивната станция "Русалка" в Златни пясъци.
Социалният министър представи новият председател на Държавната агенция за закрила на детето - Надя Шабани, която заяви, че ще работи за подобряване на координацията между институциите на централно и на местно ниво по отношение на политиките за децата. Мониторингът и контролът по защита правата на децата е другата важна функция на агенцията, отбелязана от Шабани.
Продължават проверките на Главна инспекция по труда, свързани със забавяне изплащането на трудовите възнаграждения, отбелязаха експерти от министерството. Изплатените трудови възнаграждения са нараснали до близо 9 млн.лв., което е с повече от 2 млн. лв. за една седмица. Проверени са и 37 предприятия за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци и винопроизводство, съобщиха от министерството. Съставени са 12 акта за сериозни нарушения на трудовите правоотношения. Най-много нарушения има в областите Русе, Търговище и Шумен, а преобладаващи са тези, свързани със забавяне на изплащането на заплатите между 4 и 6 месеца. dir.bg
 


Сходни връзки

Масларова заложила ”бомба” в социалния бюджет | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Масларова заложила ”бомба” в социалния бюджет
Автор: Anonymous да 2009-10-12 @ 21:46 EEST
парламента да и отнеме пенсията.
Масларова заложила ”бомба” в социалния бюджет
Автор: Anonymous да 2009-10-12 @ 22:22 EEST

Ъ! Ама те сега бомби ли ще раздават на пенсионерите?

Масларова заложила ”бомба” в социалния бюджет
Автор: Anonymous да 2009-10-12 @ 22:28 EEST
Бомба и то каква!!! Сега как ще дадат по 150 лева на пенсионерите срещу Коледа, както миналата година. Оправдания като хули.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди