изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:01 EEST
Британските власти отнеха лиценза на фирма „Тодоров&Ко”, експлоатирала български работници    
По светаБританските власти отнеха лиценза на пловдивската фирма „Тодоров&Ко”, експлоатирала над 100 български сезонни работници, изпратени чрез нея в Англия и Шотландия. Сред нарушенията са незаконно удържане на процент от заплатите на хората, а част от тях са подписали бял лист вместо договор за наемане на работа.


През лятото на миналата година над 100 българи се завръщат принудително от Великобритания без пари. Причината – те са били подведени от фирмата, която им е уредила сезонна земеделска работа – „Тодоров&Ко”, регистрирана в Пловдив. Днес тя остава без лиценз, съобщи за „Хоризонт” Тим Картър от британската фирма за лицензиране на фирми за временно наемане на работа и обясни нарушенията на собственика Костадин Тодоров.
Тим Картър: Освен че е подвел работниците, пращайки ги във Великобритания, само за да бъдат върнати обратно, той е удържал по 16% от тяхната надница, за която те здраво са се трудили във фермите. Така реално те са получавали едва по четири паунда на час вместо дължимите близо шест, което е в нарушение на британското законодателство.

Това е първата българска фирма-посредник за тази година, която губи правото си да праща сезонни работници във Великобритания. Някои от потърпевшите са завели и съдебни дела срещу „Тодоров&Ко”. От фирмата казаха, че собственикът е в чужбина и официален коментар ще направят по-късно.

horizont.bnr.bg

 


Сходни връзки

Британските власти отнеха лиценза на фирма „Тодоров&Ко”, експлоатирала български работници | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди