изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:58 EET
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 13.10.2009    
ВреметоПрез следващото денонощие ще настъпи рязка промяна на времето. През нощта ще бъде все още сравнително топло, в много райони с умерен южен вятър. Към сутринта от северозапад с умерен и силен вятър ще започне да нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно и на много места отначало в Западна България, а през утрешния ден и в източните райони ще има валежи от дъжд, на отделни места интензивни и с гръмотевици.

През деня в цялата страна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде силен, в Дунавската равнина и временно бурен. Сутрешните температури ще са между 10 и 15°, в Източна България, където и утре преди обяд ще продължи да духа силен южен вятър, ще са по-високи – до 18-20°. И дневните температури ще са в доста широк интервал - към 15 часа те ще са от 8-9° в северозападните райони, до 24-25° на места в Източна България, но до вечерта и там бързо ще се понижат. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане със стойности по-ниски от средната за месец октомври.

В планините времето ще бъде опасно ветровито, облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, в планините на Западна България над 1300 метра – от сняг, но с понижението на температурите и в по-ниско разположените райони. Към 15 часа на 1200 метра най-ниски ще са температурите в планинските масиви от Западна България - около 4-5°, на 2000 метра – около минус 2°. На изток ще бъде по-топло – на 1200 метра – около 12-14°, на 2000 метра – около 8-9°.

По Черноморието преди обяд ще духа умерен и силен южен вятър, облачността ще е променлива, без валежи; но след обяд и там вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, ще завали дъжд и температурите бързо ще се понижат. Максималните ще са 21-24°. Температурата на морската вода е 20-21°.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 13.10.2009 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди