изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:24 EEST
Джакузи в Бояна на държавна сметка    
Новини36 богоизбрани политици са разпускали с куп глезотии години наред за сметка на държавата. Фитнесът, парната баня и джакузитата на различни хора от властта в дипломатическия клуб "Бояна" обаче са стрували на бюджета 150 хиляди лева. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов. "Правили са това, защото са им малки заплатите, 36 души са се плацикали и са се забавлявали безплатно. Отишли са много пари за това", ядосано коментира премиерът, размахвайки в ръка справка на агенция "Дипломатически имоти в страната".

Документът е бил предаден на премиера от външния ни министър Румяна Желева. Борисов бе категоричен, че повече такива безплатни карти няма да има в клуба, тъй като новото правителство не позволява отделни хора да имат привилегии.
Безплатните карти за клуба е раздавал бившият шеф на АДИС Асен Македонов. Не е ясно обаче дали това е ставало със или без знанието на външния министър Ивайло Калфин. Ексдипломат номер 1 също е ползвал безплатно услугите на клуба. Същото е правил и управителят на БНБ Иван Искров. Ексминистърът по европейските въпроси Гергана Паси също е ползвала екстри на стойност 5085 лв. заедно със сестра си Михаела. Тя е била с карта за 3559 лв. Според тарифите на "Бояна" златната семейна карта, която ползва посланикът ни в Словения Филип Боков, струва 5085 лв. С такава карта е ползвал услугите на клуба и Веселин Вълчев, бивш началник на кабинета на Ивайло Калфин и настоящ посланик в Кипър. Първата дама Зорка Първанова също е имала безплатна карта от този тип, сочи списъкът на външния министър. Първанова обаче е поискала да си плати, но бившият шеф на АДИС Асен Македонов не е позволил. Същото се отнасяло и за личния сътрудник на президента Георги Първанов - Марияна Добрева.
С индивидуална златна карта разполагал и Борислав Дионисиев. Неговият попуск струвал 3559 лв. Същият документ е давал привилегии и на зам. главния прокурор Камен Ситнилски. Такава карта имат и президентският съветник Ертан Кара, както и посланикът ни в Москва Пламен Грозданов. "Златен достъп" до екстрите на клуба ползват и шефът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев, и началникът на контраразузнаването Кирчо Киров.
Бившият зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков пък е разполагал с бяла семейна карта на стойност 3487 лв. Всички техни карти, както и останалите издадени за безплатен достъп, ще бъдат анулирани, увери премиерът Борисов. Той разпореди и пълна проверка на случая в най-кратки срокове.
Надя Панкова

standartnews.com

 


Сходни връзки

Джакузи в Бояна на държавна сметка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди