изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:52 EET
В ДУРАНКУЛАК ЗАДЪРЖАХА КИПЪРЕЦ, ИЗДИРВАН ОТ ИНТЕРПОЛ    
Ред и сигурност 28-годишният Елефтериус Д., издирван от бюрото на Интерпол в Кипър за изпълнение на присъда „лишаване от свобода” за срок от 3 години, бе задържан на ГКПП-Дуранкулак.

Вчера Окръжният съд в Добрич му постанови мярка “Задържане под стража”. Задържането му става въз основа на Европейска заповед за арест и екстрадиция, издадена от съда на град Никозия – Република Кипър и разпространена на територията на държавите–членки на ЕС. 

Елефтериус е бил спипан в автобус „Мерцедес” с молдовска регистрация. Вчера той заяви, че доброволно желае да бъде приведен в Кипър на разположение на техните съдебни власти. Той се отказа от правото си да обжалва определението на съдебния състав за задържането му под стража.

Кипърският гражданин има право да се откаже от даденото съгласие за екстрадицията му в тридневен срок. Ако не направи това, на 16.10.2009 г. той ще се изправи отново пред съдебния състав, за да бъде постановена екстрадицията му. За задържането му ще бъде уведомено Консулството на Кипър в България.

Актът на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалван или протестиран пред Апелативен съд–Варна, в тридневен срок. НДТ

 

 


Сходни връзки

В ДУРАНКУЛАК ЗАДЪРЖАХА КИПЪРЕЦ, ИЗДИРВАН ОТ ИНТЕРПОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди